Νέοι κινητήρες για περισσότερη οικονομία, αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων και πλήρες πακέτο άνεσης και ασφάλειας. Η Fiat αναβάθμισε το Ducato, προσφέροντας στους επαγγελματίες ένα όχημα που καλύπτει κάθε απαίτησή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ducato αποτελεί το best seller μοντέλο της αγοράς την τελευταία πενταετία. Η επιτυχία του οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ιδανικό για κάθε επαγγελματική χρήση, διαθέτοντας υψηλή μεταφορική ικανότητα, ποικιλία εκδόσεων και αποδοτικούς κινητήρες.

Η ανανεωμένη, ωστόσο, εκδοχή του θα εκπλήξει τους επαγγελματίες. Το νέο μοντέλο εφοδιάζεται με μία σειρά κινητήρων προδιαγραφών Euro 6D.

Ο MultiJet II χωρητικότητας 2,3 λίτρων προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος (120 ίπποι και 320 Nm ροπής – 140 ίπποι και 340 Nm ροπής), με την ισχυρότερη να συνδυάζεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών προγραμμάτων (Normal, Eco, Power), κάνοντας τις μετακινήσεις τόσο μέσα στην πόλη όσο και στον αυτοκινητόδρομο πιο άνετες και κυρίως πιο οικονομικές.
Παράλληλα διαθέσιμη είναι και η έκδοση φυσικού αερίου με τους 136 ίππους, καθώς και το «EcoPack», ένα σύνολο έξυπνων τεχνολογιών που διασφαλίζουν τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμου και περιορίζουν το κόστος χρήσης του Ducato.

Βέβαια, αυτό που θα εκτιμήσουν οι οδηγοί είναι το πακέτο υποβοήθησης (ADAS). Περιλαμβάνει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες, όπως:

-Σύστημα επόπτευσης τυφλού σημείου (BSA), μέσω του οποίου ο οδηγός ενημερώνεται για την παρουσία άλλων οχημάτων σε σημεία που πιθανά δεν μπορεί να δει από τους καθρέπτες.

-Σύστημα ελέγχου πορείας οχημάτων κατά την οπισθοπορεία (RCP), που ενημερώνει τον οδηγό σε περίπτωση που κάποιο άλλο όχημα κινείται προς το σημείο όπου βρίσκεται το Ducato.

-Σύστημα αυτόματης πέδησης (FBC), το οποίο σε περίπτωση που διακρίνει σοβαρή περίπτωση σύγκρουσης με άλλο όχημα ή σταθερό εμπόδιο, επενεργεί αυτόματα στα φρένα με πλήρη ισχύ.

-Σύστημα ακούσιας αλλαγής λωρίδας (LDWS), που προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση που παρεκκλίνει της πορείας του.

-Σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, που ειδοποιεί τον οδηγό για τα όρια κυκλοφορίας και τα σήματα που αφορούν στη δυνατότητα προσπέρασης.

-Σύστημα αυτόματης εναλλαγής μεγάλης σκάλας φώτων, έτσι ώστε ο οδηγός να απολαμβάνει πάντα τα υψηλότερα επίπεδα ορατότητας, χωρίς παράλληλα να ενοχλεί τους άλλους οδηγούς.

Φυσικά, δεν λείπει το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής 7 ιντσών, συμβατό με Apple CarPlay και Android AutoTM, καθώς και με λειτουργία mirror link για γρήγορη σύνδεση με το smartphone.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης