Στις εγκαταστάσεις της McLaren, στο Woking της Αγγλίας, βρίσκεται ένας από τους κορυφαίους και πιο ακριβούς χώρους στάθμευσης οχημάτων, παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το γκαράζ όπου φυλάσσονται όλες οι P1 GTR που έχουν περάσει την πόρτα παραγωγής. Μέχρι στιγμής έχουν κατασκευαστεί 12 από τα 45 συνολικά αυτοκίνητα. Όλα έχουν πωληθεί αλλά δεν βρίσκονται στην κατοχή των ιδιοκτητών, λόγω ενός όρου που έχει θέσει η McLaren και ισχύει από όλες τις μεγάλες εταιρείες σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το τμήμα McLaren Special Operations που έχει αναλάβει την κατασκευή και συντήρηση τους, τα μεταφέρει στην πίστα όπου περιμένουν οι ιδιοκτήτες, μαζί με τους μηχανικούς. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ή του αγώνα, οι τεχνικοί της βρετανικής εταιρείας τα παραλαμβάνουν και τα μεταφέρουν πάλι στο Woking.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, οι κάτοχοι δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία της συντήρησης των οχημάτων και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να το οδηγούν. Φυσικά μόνο στην πίστα, καθώς η P1 GTR δεν έχει άδεια κυκλοφορίας σε δημόσιο δρόμο. Το γκαράζ της MSO έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα και όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες είναι πιο καθαρό ακόμα από νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης: Η «εξωπραγματική» McLaren P1 GTR των 1.000 ίππων

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης