Παγκόσμια πρεμιέρα έκανε στη Γενεύη η νέα DB11, η οποία χαρακτηρίζεται από τη βρετανική φίρμα ως πιο ισχυρό, αποδοτικό και προικισμένο μοντέλο DB στην ιστορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο πολυτελές sport coupe αυτοκίνητο της Aston Martin αποτελεί τον αντικαταστάτη της DB9 και ανήκει στην κατηγορία των premium GT 2+2 θέσεων. Αισθητικά υιοθετεί στοιχεία από την DB10 που πρωταγωνίστησε στην ταινία «Spectre», έχοντας όμως μεγαλύτερο μήκος και πλάτος και παράλληλα χαμηλωμένο ύψος. Πατάει σε ειδικά σχεδιασμένες ζάντες 20 ιντσών, με το βάρος του αμαξώματος να είναι στα 1.770 κιλά.

Η σχεδίαση της DB11 είναι εκπληκτική, συνδυάζοντας τη βρετανική κομψότητα με τα σπορ γονίδια. Η ίδια φιλοσοφία ακολουθείται και στο εσωτερικό, με τους επιβάτες να έχουν περισσότερους χώρους χάρη στην αύξηση των διαστάσεων. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η οθόνη 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, ενώ ο κλασικός πίνακας οργάνων έχει αντικατασταθεί από μια ψηφιακή οθόνη 12 ιντσών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός χειρίζεται όλες τις λειτουργίες του μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη ή προαιρετικά του touchpad. Φυσικά από τον εξοπλισμό δεν λείπουν τα ηλεκτρικά και αεριζόμενα καθίσματα, το ρυθμιζόμενο υποβραχιόνιο, το ηχοσύστημα της Bang & Olufsen και όλα τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας.

Κάτω από καπό βρίσκεται ο θηριώδης V12 biturbo 5,2 λίτρων κινητήρας απόδοσης 608 ίππων και 710 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι οι καλύτερες που έχουμε συναντήσει σε μοντέλο της Aston Martin, με τα 0-100 να έρχονται σε 3,9 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φθάνει τα 322 χλμ./ώρα. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτών σχέσεων της ZF, ενώ φέρει μηχανικά ελεγχόμενο διαφορικό και ενεργή κατεύθυνση ροπής (torque vectoring).

Οι παραγγελίες για την DB11 ξεκίνησαν ήδη, με την τιμή στη Γερμανία να ορίζεται στα 204.900 ευρώ και τις παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης