Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ένα από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα που θα δούμε στους ευρωπαϊκούς δρόμους την εφετινή χρονιά είναι η Mercedes EQC, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της διάσημης γερμανικής μάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η EQC χαρακτηρίζεται ως το πιο προηγμένο τεχνολογικά όχημα με σήμα το αστέρι. Για την ανάπτυξή του δαπανήθηκαν δις ευρώ. Ανήκει στη σειρά μοντέλων EQ (Electric Intelligence – ηλεκτρική νοημοσύνη) και υιοθετεί τη φιλοσοφία «Progressive Luxury».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κίνηση της EQC 400 4Matic φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε άξονα. Η συνολική απόδοση αγγίζει τους 408 ίππους και τα 765 Nm ροπής. Τα ηλεκτρικά μοτέρ λαμβάνουν ενέργεια από μία συστοιχία μπαταριών 80 kWh που βρίσκεται στο πάτωμα και έχει βάρος 650 κιλά. Η τάση είναι 350 V και η ένταση 218 Ah, εξασφαλίζοντας αυτονομία 400 χιλιομέτρων σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

Το αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί με βάση τις αυστηρότερες προδιαγραφές. Προκειμένου να προσφέρουν στους επιβάτες τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας, οι μηχανικοί της Mercedes διέλυσαν μία σειρά πρωτότυπων οχημάτων στο κέντρο τεχνολογίας, εξετάζοντας διεξοδικά κάθε τμήμα και αξιολογώντας λεπτομερώς όλα τα δεδομένα.

Διαβάστε επίσης: Εκθαμβωτικό το νέο αστέρι της Mercedes

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης