Το κέντρο δοκιμών της Fiat Chrysler με τις 26 πίστες

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019, 12:02
Το κέντρο δοκιμών της Fiat Chrysler με τις 26 πίστες

Αποτελεί ένα από τα πιο προηγμένα και καλύτερα κέντρα δοκιμών παγκοσμίως. Εγκαινιάστηκε το 1962 και αυτήν τη στιγμή καλύπτει μία έκταση 6 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Πρόκειται για το Balocco, την έδρα των Fiat και Alfa Romeo, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Vercelli ανάμεσα στο Μιλάνο και το Τορίνο. Αρχικά το κέντρο περιλάμβανε μία πίστα εμπνευσμένη από τους αγώνες της F1 και εκεί γίνονταν οι δοκιμές εξέλιξης τόσο των αγωνιστικών οχημάτων όσο και των αυτοκινήτων παραγωγής.

Πλέον, το κέντρο περιλαμβάνει 26 πίστες συνολικής απόστασης 80 χιλιομέτρων και 50 διαφορετικά είδη οδοστρώματος. Ενσωματώνει όλες τις διαδρομές για την ανάπτυξη νέων οχημάτων, με τους μηχανικούς να ολοκληρώνουν περισσότερες από 200.000 ώρες δοκιμών ετησίως.

Το πλεονέκτημα του Balocco είναι ότι οι άνθρωποι της Fiat Chrysler (FCA) μπορούν να συμπυκνώσουν μέσα σε μόλις πέντε μήνες τις δοκιμασίες και τη φθορά που έχει να αντιμετωπίσει ένα όχημα σε διάρκεια 10 ετών. 

Εκτός από την πραγματοποίηση δοκιμών αντοχής και αξιοπιστίας, το Balocco χρησιμοποιείται για την εξέλιξη νέων προϊόντων, για οδηγικά events, παρουσιάσεις νέων μοντέλων και αγωνιστικές εκδηλώσεις.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019, 12:30