Του Λουκά Παπαλάμπρου

Την ισχυρότερη και ταχύτερη έκδοση του πολυτελούς SUV, ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει ιδανικά την κομψότητα, την άνεση και τις προηγμένες τεχνολογίες, με τις επιδόσεις και τις δυνατότητες κίνησης σε κάθε επιφάνεια, παρουσίασε η βρετανική μάρκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Range Rover Velar SV Autobiography Dynamic Edition έχει αναπτυχθεί από το τμήμα Special Vehicle Operations. Τροφοδοτείται από τον V8 5.0 λίτρων κινητήρα, απόδοσης 550 ίππων και 680 Nm ροπής. Φέρει αυτόματο κιβώτιο Quickshift 8 σχέσεων, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 247 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα μηχανικά μέρη έχουν αναβαθμιστεί. Οι τεχνικοί του τμήματος SVO ρύθμισαν εκ νέου το σύστημα τετρακίνησης και την ενεργή αερανάρτηση, ενίσχυσαν τις αντιστρεπτικές, τοποθέτησαν μεγαλύτερα φρένα με κόκκινες δαγκάνες διαστάσεων 395 χλστ. εμπρός και 396 χλστ. πίσω και αντικατέστησαν τη συμβατική εξάτμιση με μία νέα, πιο ελαφριά και με σπορ ήχο.

Από αισθητικής πλευράς, το Velar SV ξεχωρίζει χάρη στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, την αποκλειστική απόχρωση «Satin Byron Blue» στο αμάξωμα με τη μαύρη «Narvik Black» οροφή, τις ζάντες 21 ιντσών, τα μαύρα διακοσμητικά και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Το σαλόνι του βρετανικού μεσαίου SUV είναι χάρμα ιδέσθαι, ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό. Οι επιφάνειες καλύπτονται από ανώτερης ποιότητας δέρμα Windsor με χειροποίητες ραφές, τα καθίσματα είναι πλήρως ηλεκτρικά με λειτουργία εξαερισμού, θέρμανσης και μασάζ, πίσω από το τιμόνι υπάρχουν αλουμινένια paddles, ενώ προαιρετικά προσφέρεται και carbon πακέτο.

Στη Βρετανία η τιμή εκκίνησης του Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition ορίστηκε στις 86.120 λίρες. Όσο για την παραγωγή της σπέσιαλ αυτής έκδοσης, δεν γνωρίζουμε σε πόσες μονάδες θα κατασκευαστεί, παρά μόνο ότι θα διαρκέσει 12 μήνες. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης