Ο επίσημος οδηγός της Mercedes-AMG και κάτοχος πέντε τίτλων στο πρωτάθλημα του DTM, παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά του πανίσχυρου supercar της γερμανικής φίρμας.

Ο Bernd Schneider είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να περιγράψει την AMG GT R, ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα που βγήκαν ποτέ από το εργοστάσιο της Mercedes. Το αμάξωμα είναι βαμμένο σε μια αποκλειστική απόχρωση, παραπέμποντας στην «Πράσινη Κόλαση» του Nurburgring.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από τον V8 4.0 twin turbo κινητήρα απόδοσης 585 ίππων και 700 Nm ροπής, έχει βάρος 1.544 κιλά, διαθέτει σύστημα τετραδιεύθυνσης, φαρδύτερο αμάξωμα και ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα. Οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές, με τα 0-100 να έρχονται σε 3,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 318 χλμ./ώρα.

Να σημειώσουμε πως, τον περασμένο μήνα, ο 53χρονος σημείωσε έναν εκπληκτικό χρόνο στο circuit του Bathurst, στην Αυστραλία. Η πίστα βρίσκεται στο Mount Panorama και θεωρείται από τις πιο απαιτητικές του κόσμου. Εκεί, ο Schneider γύρισε με την AMG GT R σε 2 λεπτά, 16 δευτερόλεπτα και 5 δέκατα, κάνοντας νέο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής. Ο χρόνος είναι ισάξιος των αγωνιστικών οχημάτων, με το supercar της Mercedes να αναπτύσσει στην ευθεία ταχύτητα 308 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης