Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Citroen έφερε στο φως της δημοσιότητας την πιο σκληροτράχηλη έκδοση του Ami, με την ονομασία My Ami Buggy Concept. Τελικά δεν παρέμεινε σαν ιδέα και η εν λόγω έκδοση θα περάσει τη γραμμή παραγωγής συνολικά 50 φορές με τιμή από 9.790 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ami Buggy διαθέτει πλήθος off road στοιχείων που του δίνουν μία πιο χωμάτινη ταυτότητα, έχοντας παράλληλα νέους προφυλακτήρες, πιο μυώδη φτερά, αεροτομή αλλά και χακί πράσινο, περιπετειώδες χρώμα. 

Η σημαντικότερη αλλαγή είναι φυσικά η απουσία των θυρών, και η παρουσία μεταλλικών σωληνώσεων στη θέση τους, θυμίζοντας περισσότερο στρατιωτικό όχημα. Παράλληλα η οροφή μπορεί να μαζευτεί και να αποθηκευτεί πίσω από τα καθίσματα, εάν οδηγός και συνοδηγός επιλέξουν να έχουν τον ουρανό για οροφή. Όπως βλέπετε στις εικόνες επάνω σε αυτήν αποθηκεύεται και μία ρεζέρβα γιατί στα δύσβατα τερέν, ένα κλατάρισμα είναι πολύ συνηθισμένο. 

Η κινητήρια δύναμη του συνόλου παραμένει αμιγώς ηλεκτρική με απόδοση 8 ίππων από μία μπαταρία 5.5 kWh. Η τελική ταχύτητα του είναι στα 45χλμ./ώρα με την αυτονομία να φτάνει και τα 75χλμ.Μάλιστα το συγκεκριμένο όχημα μπορούν να το οδηγήσουν και ανήλικοι άνω των 16 ετών ενώ φορτίζει πλήρως σε 3 μόλις ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ami Buggy θα πουληθεί μόνο μέσω internet στην τιμή των 9.790 ευρώ και όσοι το αγοράσουν θα το έχουν μπροστά στην πόρτα τους στις 8 Αυγούστου. Αξίζει να αναφέρουμε πως η «απλή» του έκδοση συνεχίζει να σπάει τα ταμεία στην Ευρώπη. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης