Μετά τη διαρροή των πρώτων φωτογραφιών της καινούργιας GLS, η γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα όλες τις πληροφορίες και τα χαρακτηριστικά του μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η GLS αποτελεί ουσιαστικά την ανανεωμένη εκδοχή της GL την οποία αντικαθιστά. Περιγράφεται ως η «S-Class των SUV» και διακρίνεται για την πληθωρική εμφάνιση, με το προφυλακτήρα εμπρός, τις τεράστιες εισαγωγές αέρα, την ανασχεδιασμένη γρίλια στη μάσκα και τα φώτα LED να κάνουν τη διαφορά. Το πίσω τμήμα διατηρεί τον τετραγωνισμένο σχεδιασμό, περιλαμβάνοντας διαχύτη και δύο απολήξεις της εξάτμισης, με την παλέτα των χρωμάτων και τα σχέδια των ζαντών να έχουν εμπλουτιστεί.

Η καμπίνα έχει επταθέσια διάταξη, συνδυάζοντας την άνεση, με την πολυτέλεια και την κομψότητα. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η οθόνη αφής 8 ιντσών, το touchpad στο μέσο τμήμα είναι καινούργιο, όπως και το τριάκττινο τιμόνι επενδυμένο με δέρμα Nappa. Τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως τα Collision Prevention Assist Plus, Attention Assist, Pre-Safe, Brake Assist BAS, cruise control, ESP και το ηλεκτρονικό σύστημα τετρακίνησης με 4ETS, ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προαιρετικά, περιλαμβάνεται το σύστημα ιονισμού στον κλιματισμό/αερισμό, το σύστημα νυχτερινής όρασης με LED Intelligent Light System, το Magic Vision Control για βελτιωμένη ορατότητα του οδηγού, το πακέτο Distronic Plus και πολλά ακόμα.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, στη βάση της γκάμας είναι η GLS450 με τον V6 3.0 twin-turbo των 362 ίππων και 500 Nm ροπής, ακολουθεί η GLS350d με τον V6 3.0 turbodiesel απόδοσης 255 ίππων και 616 ίππων, πιο πάνω βρίσκεται η GLS550 με τον V8 biturbo των 455 ίππων και 699 Nm ροπής και στην κορυφή βρίσκεται η GLS63 των 577 ίππων και 760 Nm ροπής. Όλα τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC, εκτός της GLS63.

Το ντεμπούτο της GLS θα γίνει στην έκθεση του Λος Άντζελες, που ανοίγει τις πύλες της στις 17 Νοεμβρίου, με τις παραγγελίες να ξεκινούν αμέσως και τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2016.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης