Αμιγώς ηλεκτροκίνητο με ιδιαίτερη αυξημένη αυτονομία, ψηφιακή τεχνολογία, δυνατότητα φωνητικών εντολών και high-tech εσωτερικό, το πρωτότυπο όχημα της γερμανικής φίρμας δίνει μια εικόνα από το αυτοκίνητα του μέλλοντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το BUDD-e παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα στην έκθεση CES του Λος Άντζελες. Χαρακτηρίζεται από την εταιρεία ως το Microbus του 21ου αιώνα, εντυπωσιάζοντας τόσο με την αισθητική του, όσο και με τις καινοτόμες τεχνολογίες. Οι διαστάσεις του είναι ελαφρώς μικρότερες από αυτές του Touran, με τη σχεδίαση να θυμίζει ένα πιο σύγχρονο και μοντέρνο πολυμορφικό van.

Στην οροφή υπάρχουν φωτοβολταϊκά πάνελ, οι καθρέπτες είναι ψηφιακοί και οι πόρτες ανοίγουν και κλείνουν με μια απλή κίνηση των χεριών. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι τρεις μεγάλες οθόνες αφής, το πολυλειτουργικό τιμόνι χωρίς κουμπιά, που λειτουργεί όπως ένα smartphone. Φυσικά, δεν λείπει το σύστημα αναγνώρισης φωνητικών εντολών, κάνοντας τη ζωή οδηγού και επιβατών πιο εύκολη και άνετη. Το BUDD-e περιγράφεται ως ένα κινητό σπίτι, με το πίσω κάθισμα να είναι ενιαίο και σε σχήμα Γ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός άξονα και έναν στον πίσω, συνολικής απόδοσης άνω των 300 ίππων και μια μπαταρία υψηλής χωρητικότητας. Επιταχύνει στα 0-100 σε μόλις 6,9 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 180 χλμ/ώρα. Όσο για την αυτονομία, φθάνει το εντυπωσιακό νούμερο των 533 χιλιομέτρων, με τη μπαταρία να φορτίζεται μέσω ταχυφορτιστή κατά 80% σε 30 λεπτά.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης