Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Hyundai Mobis παρουσίασε ένα εντυπωσιακά διαδραστικό πιλοτήριο το οποίο πιθανότατα να εξοπλίζει τα μελλοντικά μοντέλα της εταιρίας. Δεν θα πρέπει βέβαια να μας κάνει εντύπωση καθώς το συγκεκριμένο παρακλάδι της φίρμας επενδύει σε νέες τεχνολογίες, αυτόνομη οδήγηση αλλά και πρωτότυπες ιδέες που μπορούν να αλλάξουν ριζικά την οδηγική εμπειρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο πιλοτήριο που φαίνεται σα να έχει έρθει από το μέλλον, ονομάζεται COMFI από τα αρχικά των λέξεων Convenient & Comfortable (Βολικό και Άνετο), Optimized (Βελτιστοποιημένο), Movable (Κινητό), Functional (Λειτουργικό) και Illuminated (Φωτιζόμενο).Όλες οι παραπάνω λέξεις δεν επιλέχτηκαν τυχαία καθώς αντικατοπτρίζουν τις δυνατότητες του νέου cockpit. Για παράδειγμα υπάρχει ένα ηλεκτρονικά αναδιπλούμενο τραπέζι στην πλευρά του συνοδηγού για όσους εργάζονται εν κινήσει το οποίο μπορεί να υποστηρίξει και πληκτρολόγιο. 

Το τιμόνι με τη σειρά του μπορεί να μετακινηθεί ενώ την ίδια δυνατότητα αποκτούν και οι οθόνες στα πλάγια του ταμπλό, όπου απεικονίζεται η εικόνα από τις εξωτερικές κάμερες (που έχουν αντικαταστήσει τους παραδοσιακούς καθρέφτες), όσο και η 12.3 ιντσών οθόνη του συστήματος infotainment. Μάλιστα στο βίντεο φαίνονται και οι πιθανές θέσεις τους, τις οποίες μπορεί να επιλέξει είτε ο οδηγός είτε ο συνοδηγός.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ακόμα και οι αεραγωγοί είναι φωτιζόμενοι ενώ ένας καθαριστής αέρα ποτίζει συνεχώς την καμπίνα με την κατάλληλη ποσότητα αρώματος που έχει διαλέξει ο ιδιοκτήτης. Τέλος, δεν λείπουν και τα 3D γραφικά που αυτόματα μας μεταφέρουν σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας που βλέπαμε πριν μερικά χρόνια.

 

Μπορεί για την ώρα το συγκεκριμένο concept να είναι απλά μία εντυπωσιακή ιδέα, όμως δεν θα μας πρέπει να κάνει ιδιαίτερη εντύπωση εάν τα αυτοκίνητα της επόμενης δεκαετίας είναι έτσι. Πώς σας φαίνεται το πιλοτήριο του μέλλοντος; Διαδραστικό, hi-tech και με ανέσεις που δεν είχαμε καν συνδυάσει με την λέξη οδήγηση.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης