Τη δική της πρόταση στην κατηγορία των compact roadster παρουσίασε η γαλλική εταιρεία, μέσω του πρωτότυπου Fractal, το οποίο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην επερχόμενη έκθεση της Φρανκφούρτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο concept διακρίνεται για το φουτουριστικό σχεδιασμό και της συμπαγείς διαστάσεις, με το μήκος να είναι στα 3,8 μέτρα και το πλάτος στο 1,77μ. Χάρη στη χρήση ελαφρών υλικών, το βάρος του αμαξώματος δεν ξεπερνά τα 1.000 κιλά, με την οροφή να είναι αφαιρούμενη και τις ζάντες 19 ιντσών.

Η καμπίνα αποτελείται σε ποσοστό 80% από 3D εκτυπωμένα υλικά, στο κέντρο της κονσόλας υπάρχει μια οθόνη 7,7 ιντσών και στο παρμπρίζ ένα προηγμένο head – up display υψηλής ευκρίνειας. Ιδιαίτερη σημασία έχει στον ήχο,  με τους ανθρώπους της Peugeot να τοποθετούν ένα ηχοσύστημα 9.1.2 που αποτελείται από 3 ηχεία, 2 tweeters, 2 woofers και 1 subwoofer για το εμπρός μέρος και 2 ηχεία, 2 tweeters και 1 woofer για το πίσω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 102 ίππων έκαστος, που είναι τοποθετημένοι στον εμπρός και πίσω άξονα. Αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 30 kWh, με την αυτονομία να αγγίζει τα 450 χιλιόμετρα. Επίσης, φέρει αερανάρτηση με ρυθμιζόμενα ελατήρια που επιτρέπουν την αυξομείωση του ύψους από 7 έως 11 εκατοστά.

Η Peugeot χαρακτηρίζεται το Fractal ως ένα πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο πιθανότατα θα αποτελέσει τη βάση για το επόμενο roadster παραγωγής της μάρκας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης