Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σπορ αυτοκίνητα παγκοσμίως. Μάλιστα, η νέα γενιά έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε πωλήσεις στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης ακόμη και την Porsche 911.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Mustang είναι η καρδιά και η ψυχή της αμερικανικής φίρμας. Το αγαπημένο μοντέλο της Ford σε κάθε γωνιά της γης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας και πρόεδρος παγκόσμιων αγορών, Jim Farley.

Όπως είναι φυσικό, το ρεκόρ παραγωγής των 10 εκατομμυρίων μονάδων δεν θα μπορούσε να μην εορταστεί κατάλληλα. Στο Dearborn, αλλά και στο εργοστάσιο του Flat Rock, εκεί όπου κατασκευάζεται το Mustang εδώ και 50 χρόνια, στήθηκε ένα εντυπωσιακό σκηνικό με τη συμμετοχή των εργαζομένων, ορισμένων εκλεκτών πελατών και τριών μαχητικών αεροσκαφών P-51 Mustang του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο ορόσημο με αριθμό παραγωγής 10.000.000 ήταν μία Convertible GT απόδοσης 460 ίππων με μηχανικό κιβώτιο σε χρώμα «Wimbledon White». Το ίδιο ακριβώς χρώμα είχε και το πρώτο Mustang που βγήκε από το εργοστάσιο το 1964.

Δείτε εδώ τις εκδόσεις του Mustang στην Ελλάδα


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης