Η Mazda παρουσίασε στο SEMA show του Λος Άντζελες – την κορυφαία έκθεση βελτιωτικών προϊόντων στον κόσμο – δύο εντυπωσιακές πρωτότυπες εκδόσεις του εμβληματικού roadster μοντέλου της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τα MX-5 Spyder και Speedster, τα οποία έχουν επηρεαστεί από τα roadster του παρελθόντος, τονίζοντας ακόμα περισσότερο το fun-to-drive χαρακτήρα. Το πρώτο αυτοκίνητο διαθέτει νέο αεροδυναμικό bodykit από ανθρακονήματα, ζάντες ελαφρού κράματος Advan Racing RS II 17 ιντσών, αποσπώμενη υφασμάτινη οροφή και δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό.

Επίσης, εξοπλίζεται με τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo και αναβαθμισμένες αναρτήσεις, με το βάρος του αμαξώματος να είναι στα 1.043 κιλά. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 2.0 SkyActiv-G κινητήρας, απόδοσης 155 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το MX-5 Speedster είναι ακόμα πιο ελκυστικό και ιδιαίτερο, με το παρμπρίζ να έχει αφαιρεθεί πλήρως και το βάρος του αυτοκινήτου να είναι μόλις 943 κιλά, χάρη στις ανθρακονημάτινες πόρτες και τα καθίσματα. Πατάει πάνω σε ελαστικά Kumho Ecsta V710 με ζάντες Rays 57 Extreme Gram Light 16 ιντσών και φέρει ρυθμιζόμενη ανάρτηση της K&W, χαμηλώνοντας το αμάξωμα κατά 30 χλστ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης