Πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη έβαλε ο Ολλανδός οδηγός της Aston Martin Red Bull Racing, καθώς το νέο του τετράτροχο είναι ένα από τα σπανιότερα και πιο ακριβά που κυκλοφορούν στους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Max Verstappen παρήγγειλε την εκθαμβωτική Ferrari SP2 Monza, τo διθέσιο speedster περιορισμένης παραγωγής του οποίου η τιμή εκτιμάται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το αυτοκίνητο θα παραδοθεί στον 23χρονο το επόμενο διάστημα και μάλιστα θα μεταβεί απευθείας από το εργοστάσιο του Maranello στο Μονακό, τον τόπο μόνιμης κατοικίας του Verstappen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η SP2 Monza τροφοδοτείται από τον ατμοσφαιρικό V12 6,5 λίτρων κινητήρα απόδοσης 820 ίππων και 719 Nm ροπής, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 2,9 δευτερόλεπτα και τα 0-200 σε 7,9΄΄. Όσο για την τελική ταχύτητα, αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα.

Το ιδιαίτερη αισθητικής ιταλικό supercar δεν φέρει οροφή, ούτε κλασικό παρμπρίζ. Για την κατασκευή του έχει χρησιμοποιηθεί carbon και άλλα συνθετικά υλικά που προέρχονται από τα μονοθέσια της F1. Το cockpit και όλη η κατασκευή δίνουν την αίσθηση αγωνιστικού οχήματος, με τον αέρα να περνά πάνω από τα κεφάλια του οδηγού και του συνοδηγού χάρη σε έναν καινοτόμο μορφοποιητή ροής.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης