Μετά το Q30, η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε και την crossover εκδοχή του μικρομεσαίου premium μοντέλου της, το οποίο αναμένεται στην αγορά την άνοιξη του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο QX30 τοποθετείται απέναντι από τη Mercedes GLA. Βασίζεται στο Q30 που είδαμε στη Γενεύη, τον περασμένο Μάρτιο, έχοντας αυξημένη απόσταση από το έδαφος, προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος και ράγες οροφής, με το design του να είναι πιο κοντά στις απαιτήσεις των ευρωπαίων καταναλωτών, συνδυάζοντας την κομψότητα με το δυναμισμό.

Το εσωτερικό προέρχεται από το Q30, το οποίο με τη σειρά του είναι ίδιο με αυτό της A-Class. Η καμπίνα είναι ευρύχωρη, πολυτελής και πρακτική, με τον πελάτη να μπορεί να τη διαμορφώσει σύμφωνα με τις επιθυμίες του, χάρη στις πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, οι Ιάπωνες δεν αποκάλυψαν πολλά, παρά μόνο ότι διαθέτει σύστημα τετρακίνησης που στέλνει έως και 50% της ροπής στον πίσω άξονα. Πιθανότατα πρόκειται για το 4MATIC της Mercedes, αν και δεν επιβεβαιώθηκε από την Infiniti.

Κάτω από το καπό, συναντάμε τους γνωστούς κινητήρες της Mercedes, όπως τον 1.5 diesel απόδοσης 109 ίππων, τον 1.6 turbo βενζίνης με τους 122 και 156 ίππους, καθώς και τον κορυφαίο δίλιτρο turbo των 211 ίππων. Όλοι συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή το αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως, το QX30 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Infiniti που κατασκευάζεται στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Nissan, στο Sunderland της Αγγλίας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης