Την είσοδό της στη δημοφιλή κατηγορία των μικρών crossover κάνει η ιαπωνική μάρκα, με ένα εντυπωσιακό μοντέλο, τόσο από άποψη σχεδίασης, όσο και τεχνολογιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο CX-3 παρουσιάστηκε επίσημα στην έκθεση του Λος Άντζελες, με την εμπορική του πορεία να ξεκινά στην Ιαπωνία την άνοιξη του 2015 και στις υπόλοιπες αγορές το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου.

Διακρίνεται για τη μοντέρνα και δυναμική εμφάνιση, με τις διαστάσεις του αμαξώματος να είναι αντίστοιχες ενός πεντάθυρου hatchback. Έχει μήκος 4,275 χλστ., πλάτος 1,765 χλστ., ύψος 1,550 χλστ. και μεταξόνιο 2,570 χλστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλαίσιο είναι καινούργιο και έχει γίνει ευρεία χρήση ελαφρών υλικών για τη μείωση του βάρους, διαθέτει όλα τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας i-ActivSense και σύμφωνα με τη Mazda έχει αυξημένη ακαμψία.

Στην Ευρώπη θα είναι διαθέσιμο με τον πετρελαιοκινητήρα 1.5 SKYACTIV-D και τον δίλιτρο βενζίνης SKYACTIV-G, σε δύο εκδόσεις ισχύος. Τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και προαιρετικά με το αυτόματο SKYACTIV-DRIVE. Επίσης, θα προσφέρεται ως δικίνητο αλλά και τετρακίνητο, στις μεγαλύτερες και πλουσιότερες εξοπλιστικές εκδόσεις.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης