Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η DeLorean επιστρέφει επίσημα και είναι έτοιμη να αγκαλιάσει το μέλλον με το ολοκαίνουργιο και αμιγώς ηλεκτρικό Alpha5. Όπως και το εμβληματικό DMC-12 που είναι και η πηγή έμπνευσης, έτσι και αυτό το μοντέλο, αποτελεί ένα εντυπωσιακό coupe με πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω και σχεδίαση που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, με μήκος 4.995χλστ. πλάτος 2.044χλστ. και ύψος στα 1.370χλστ. ο διάσημος σχεδιαστικός οίκος Italdesign έβαλε όλη την τέχνη του και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Κεκλιμένη οροφή σε bi-tone, στενόμακρα LED φωτιστικά σώματα, ο πίσω διαχύτης και φυσικά οι τροχοί, συνθέτουν ένα μοντέλο φουτουριστικό το οποίο όμως δεν κουράζει το μάτι και προκαλεί μόνο θετικά σχόλια.

Το απόλυτα αεροδυναμικό του σχήμα του προσφέρει συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,23 την ώρα που στο εσωτερικό του συναντάμε τέσσερις ξεχωριστά καθίσματα. Η τεχνολογία είναι έκδηλη με τον οδηγό να αντικρίζει έναν μεγάλο ψηφιακό πίνακα οργάνων υψηλής ευκρίνειας αλλά και μία κεντρική «αιωρούμενη» οθόνη αφής σε στρατηγικό σημείο για να βολεύει κατά την οδήγηση. 

Μπορεί για την ώρα να μην έχουν δοθεί τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, όμως γνωρίζουμε πως διαθέτει μία μπαταρία 100 kWh η οποία παρέχει πάνω από 483χλμ. αυτονομίας. Παράλληλα στον πίνακα των επιδόσεων αναγράφεται το εκπληκτικό 0-100 σε 2.99 δευτ. την ώρα που η τελική του αγγίζει τα 250χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα κατασκευαστούν μόνο 88 (φυσικά!) αυτοκίνητα, με ένα σπορ κουπέ με κινητήρα V8 να ακολουθεί. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, η εκτεταμένη γκάμα είναι βέβαιο ότι θα περιλαμβάνει ένα ηλεκτρικό σεντάν και ακόμη και ένα SUV με υδρογόνο. Μετά το δημόσιο ντεμπούτο του τον Αύγουστο στο Pebble Beach, το DeLorean Alpha5 θα μπει στην παραγωγή το 2024.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης