Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Την ισχυρότερη και ταχύτερη έκδοση της νέας γενιάς του μικρομεσαίου hatchback παρουσίασε η Volkswagen. Το αυτοκίνητο τοποθετείται στην κορυφή της κατηγορίας, με τη γερμανική εταιρεία να κάνει λόγο για το πιο απολαυστικό GTI της ιστορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το GTI Clubsport τροφοδοτείται από τον δίλιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 300 ίππων και 400 Nm ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων με πιο σφιχτή κλιμάκωση. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 250 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με το απλό GTI η ανάρτηση είναι πιο χαμηλή κατά 15 χλστ., το σύστημα «Vehicle Dynamics Manager» έχει αναβαθμιστεί και σε συνδυασμό με το ηλεκτρομηχανικό διαφορικό VAQ και το νέο οδηγικό προφίλ «Special» περιορίζουν την υποστροφή και προσφέρουν τη βέλτιστη σταθερότητα υπό πίεση.

Η εικόνα του αυτοκινήτου είναι διακριτικά δυναμική. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται ζάντες 18 ιντσών -οι 19άρες είναι έξτρα-, επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα, σπορ εξάτμιση με δύο απολήξεις της εξάτμισης, διαχύτης, πίσω πτέρυγα, μεγαλύτεροι προφυλακτήρες και διπίστονες δαγκάνες.

Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί σπορ καθίσματα, νέα διακοσμητικά, επενδύσεις και τιμόνι με παχύτερη στεφάνη. Η μεγάλη οθόνη αφής και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ενσωματώνουν ελαφρώς διαφορετικές λειτουργίες.

Ο χρόνος λανσαρίσματος του Golf GTI Clubsport στις ευρωπαϊκές αγορές και οι τιμές θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης