Στροφή 180 μοιρών έκανε η γνωστή εταιρεία ελαστικών Pirelli, καθώς άλλαξε εντελώς τη μορφή του ημερολογίου της για το 2013. Κάθε χρόνο, η παρουσίαση του Callendar αποτελεί παγκόσμιο γεγονός, με τους κορυφαίους φωτογράφους και μοντέλα να λαμβάνουν μέρος.

Το φετινό, ωστόσο, θα αφήσει άφωνους τους πάντες, αφού χαρακτηρίστηκε από τους ειδικούς ως πραγματική Τέχνη. Οι Ιταλοί, για πρώτη φορά στην 40χρονη ιστορία του ημερολογίου, δεν χρησιμοποίησαν καθόλου γυμνό και σέξι εικόνες, αλλά θέλησαν να αναδείξουν το πραγματικό πρόσωπο της ζωής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέθεσαν, λοιπόν, στον διάσημο φωτογράφο Steve McCurry, γνωστό από τις αποστολές του σε εμπόλεμες χώρες και στην Αφρική, να προβάλει μέσα από τον φακό του την κουλτούρα και τον πολιτισμό του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Αυτός πήρε 11 εντυπωσιακές γυναίκες (Kyleigh Kuhn, Sonia Braga, Isabeli Fontana, Elisa Sendnaoui, Merisa Monte, Petra Nemcova, Haana Ben Abdesslem, Summer Rayke Oakes, Karlie Kloss, Liya Kebede και Adriana Lima), τις έβαλε να ποζάρουν στο λιμάνι, τις φαβέλες και τα σοκάκια της πόλης, με το αποτέλεσμα να είναι εκθαμβωτικό.

Η φωτογραφία που κάνει τη διαφορά, όμως, είναι αυτή της εγκύου Adriana Lima, που είναι ακουμπισμένη σε μια γωνιά του δρόμου, σε έναν μισογκρεμισμένο τοίχο της πολύβουης και άγριας βραζιλιάνικης πόλης.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης