Η κορυφαία έκδοση της νέας γενιά του MINI βρίσκεται στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων, με την τιμή να ξεκινά από 28.150 ευρώ, με το όφελος απόσυρσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο John Cooper Works διατηρεί τη δυναμική αισθητική του προκατόχου του, έχοντας ακόμα όμως πιο σπορ οδική συμπεριφορά, καλύτερες επιδόσεις και αγωνιστικό DNA. Εξοπλίζεται με 17αρες ζάντες, φρένα της Brembo με κόκκινες δαγκάνες και ηλεκτρονικό διαφορικό. Προαιρετικά προσφέρονται ζάντες 18 ιντσών και προσαρμοζόμενα αμορτισέρ.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα σε διχρωμία μαύρου-κόκκινου με επένδυση Alcantara, το τριάκτινο τιμόνι με τις κόκκινες ραφές, ο ανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων και ο σπορ μοχλός ταχυτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 2.0 TwinPower Turbo κινητήρας, απόδοσης 231 ίππων και 320 Nm ροπής. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο Steptronic Sport, με τα 0-100 να έρχονται σε 6,3 δευτερόλεπτα (6,1΄΄ με το αυτόματο) και την τελική να ξεπερνά τα 245 χλμ./ώρα.

Η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στα 6,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα (5,7 λτ. με το αυτόματο) και οι εκπομπές ρύπων στα 155 γρ./χλμ (133 CO2 με το αυτόματο).

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης