Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η γερμανική φίρμα παρουσίασε το νέο μοντέλο της γκάμας της, ένα ιδιαίτερα μοντέρνο, νεανικό και σύγχρονο όχημα, το οποίο τοποθετείται στην κατηγορία των compact coupe SUV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Nivus είναι ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο, δηλαδή θα πωλείται με τις ίδιες προδιαγραφές σε όλο τον κόσμο. Αναπτύχθηκε στη Βραζιλία και αρχικά θα λανσαριστεί στην αγορά της Λατινικής Αμερικής. Στην Ευρώπη αναμένεται το 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB, το μήκος του είναι στα 4,26 μέτρα και το ύψος στο 1,49μ. – είναι πιο μακρύ από το T-Cross αλλά πιο κοντό – με το μεταξόνιο να φθάνει τα 2,56μ. Η εμφάνισή του είναι δυναμική και σπορτίφ, περιλαμβάνοντας μεγάλες ζάντες, LED φώτα, ράγες οροφής, μαύρα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και χρωμιωμένα διακοσμητικά.

Παρά την έντονη κλίση της οροφής, στα πίσω καθίσματα μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση δύο ενήλικες επιβάτες, με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 415 λίτρων. Στον εξοπλισμό συναντάμε όλα τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, κεντρική οθόνη αφής 10 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25΄΄.

Στη Βραζιλία είναι διαθέσιμο με τον ατμοσφαιρικό 1.6 λίτρου κινητήρα των 110 ίππων, τον 1.0 turbo απόδοσης 116 ίππων και στην έκδοση 200 TSI που καταναλώνει αιθανόλη. Στη Γηραιά Ήπειρο ωστόσο, θα τροφοδοτείται με τα γνωστά μηχανικά σύνολα 1.0 και 1.5 TSI του ομίλου VW.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης