Πρεμιέρα έκανε στην έκθεση της Νέας Υόρκης το ολοκαίνουργιο Venue, ένα συμπαγών διαστάσεων SUV το οποίο θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας της Hyundai.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο είναι μικρότερο από το Kona, έχοντας μήκος 4.036 χλστ., πλάτος 1.770 χλστ. και ύψος 1.565 χλστ. Από αισθητικής πλευράς, οι Κορεάτες έχουν επιλέξει να τονίσουν τα περιπετειώδη χαρακτηριστικά του οχήματος. Η μεγάλη μάσκα με τις γρίλιες προσδίδει δυναμισμό, όπως και οι αλουμινένιες ράγες της οροφής. Τα φτερά τονίζονται από τα πλαστικά προστατευτικά, με τα πίσω φωτιστικά σώματα να κλέβουν την παράσταση με τον πρωτότυπο σχεδιασμό τους.

Το μοντέλο προσφέρεται σε οκτώ εξωτερικές αποχρώσεις και σε διχρωμίες, δίνοντας τη δυνατότητα στον υποψήφιο αγοραστή να το εξατομικεύσει σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Στην κονσόλα δεσπόζει η οθόνη αφής 8 ιντσών, με τον διαθέσιμο χώρο της καμπίνας να είναι μικρότερος κατά 76,5 λίτρα σε σχέση με τον Kona.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εξοπλισμός ασφαλείας είναι πλούσιος, περιλαμβάνοντας όλα τα βασικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, από αυτόματο φρενάρισμα έως κάμερα οπισθοπορείας. Όσον αφορά στους κινητήρες, ανακοινώθηκε μόνο η αμερικανικών προδιαγραφών έκδοση.

Το Venue, λοιπόν, θα τροφοδοτείται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με τον 1.600άρη βενζίνης. Η Hyundai δεν έκανε λόγο για ίππους και ροπή, και αρκέστηκε να γνωστοποιήσει ότι συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο Smartsrteam IVT συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων.

Η εμπορική του πορεία στις ΗΠΑ θα ξεκινήσει το φθινόπωρο. Στην Ευρώπη δεν γνωρίζουμε πότε θα έρθει και με ποιους κινητήρες.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης