Μετά το τρίθυρο και πεντάθυρο hatchback, ήρθε η ώρα της ανοικτής έκδοσης του μοντέλου, που θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση του Τόκιο, την επόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο MINI Convertible βασίζεται στην κλειστή εκδοχή, έχοντας μεγαλύτερες διαστάσεις από τον προκάτοχό του και πιο ώριμη εμφάνιση. Το μήκος είναι στα 3.821 χλστ., το πλάτος στα 1.727 χλστ. και το ύψος στα 1.415 χλστ., με το αμάξωμα να έχει ενισχυθεί σε ορισμένα στοιχεία προς όφελος της στρεπτικής ακαμψίας και την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων.

Η ηλεκτρική υφασμάτινη οροφή ανοίγει και κλείνει σε 30 δευτερόλεπτα, με ταχύτητες έως 30 χλμ./ώρα. Αναδιπλώνεται πάνω από το πορτμπαγκάζ, ενώ σε περίπτωση που ανιχνευθεί κίνδυνος ανατροπής του οχήματος, μια ατσάλινη μπάρα υψώνεται αυτόματα πίσω από τα καθίσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαθέσιμοι χώροι στο εσωτερικό είναι μεγαλύτεροι, με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 215 λίτρων όταν η οροφή είναι κλειστή και 160 λτ. όταν είναι ανοικτή. Από πλευράς εξοπλισμού δεν υπάρχουν διαφορές σε σχέση με τις τρίθυρες και πεντάθυρες εκδοχές. Αρχικά, θα προσφέρεται με τρεις κινητήρες, τους τρικύλινδρους 1.5 turbo βενζίνης και diesel (Cooper και Cooper D) απόδοσης και 136 και 116 ίππων αντιστοίχως, καθώς και τον 2.0 Twin Power Turbo των 192 ίππων (Cooper S).

Αργότερα, θα προστεθεί η έκδοση One με τον 1.2 των 102 ίππων και η Cooper SD με τον δίλιτρο diesel απόδοσης 170 ίππων. Η παραγωγή του μοντέλου θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, με το λανσάρισμα στην αγορά να αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης