Την πιο καθαρή και οικονομική έκδοση του δημοφιλούς crossover παρουσίασε η MINI, προσφέροντας στους καταναλωτές ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αυτοκίνητα της αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Countryman S E ALL4 τροφοδοτείται από τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.5 Twin Power Turbo και ένα ηλεκτρικό μοτέρ που είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα. Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 224 ίππους και η ροπή τα 385 Nm, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται στα 6,9 δευτερόλεπτα.

Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 40 χιλιόμετρα και με μέγιστη ταχύτητα τα 125 χλμ./ώρα. Το plug-in hybrid σύστημα λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 7,6 kWh που φορτίζει πλήρως από οικιακή πρίζα σε 3 ώρες και 15 λεπτά ή από ταχυφορτιστή σε 2:15. Αυτό που θα εκτιμήσουν οι υποψήφιοι αγοραστές είναι η κατανάλωση καυσίμου, με τη MINI να ανακοινώνει μόλις 2,1 λίτρα σε μεικτές συνθήκες και εκπομπές ρύπων στα 49 γρ./χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αισθητικά, το Countryman S E ALL4 είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις προς όφελος της αεροδυναμικής. Το αυτοκινήτο αναμένεται στις αγορές στις αρχές καλοκαιριού.


Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του Countryman


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης