Του Λουκά Παπαλάμπρου

Παρατηρώντας το καινούργιο concept της γαλλικής φίρμας, έχεις την εντύπωση ότι ξεπήδησε από κάποιο εργαστήριο της NASA και ετοιμάζεται για προσσελήνωση στην επιφάνεια της Σελήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι όμως, το 19_19 Concept σχεδιάστηκε στο design studio της Citroen και αποτελεί το όραμα της εταιρείας για τα οχήματα του μέλλοντος. Το φουτουριστικό αυτό όχημα έχει εμπνευστεί από τα αεροσκάφη, με το περιτύλιγμα της σιλουέτας του αμαξώματος να θυμίζει κάψουλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτότυπο πατά σε τεράστιους τροχούς διαστάσεων 30 ιντσών, φέρει ανάρτηση Citroen Progression Hydraulic Cushion, ενώ τα αφρώδη ελαστικά ενσωματώνουν αισθητήρες για τη συλλογή δεδομένων και την προβολή των απαραίτητων στοιχείων στους επιβάτες κατά τη διάρκεια της αυτόνομης κίνησης στο αστικό περιβάλλον.

Η καμπίνα είναι άκρως εντυπωσιακή, συνδυάζοντας το μινιμαλιστικό στυλ ενός σαλονιού με το cockpit ενός αεριωθούμενου. Πίσω υπάρχει ένα κάθισμα τύπου πολυθρόνα και εμπρός δύο ιδιαίτερες κατασκευές. Όλες οι πληροφορίες προβάλλονται από οθόνες επαυξημένης πραγματικότητας, το τιμόνι είναι ανακλινόμενο και οι χώροι εξαιρετικά άνετοι. Φυσικά, δεν λείπουν οι προηγμένες εφαρμογές συνδεσιμότητας με λειτουργία φωνητικών εντολών και υπηρεσία ψηφιακού βοηθού.

Για την κίνηση φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 490 ίππων και 800 Nm ροπής. H μπαταρία χωρητικότητας 100 kWh εξασφαλίζει αυτονομία 800 χιλιομέτρων και μπορεί να φορτίσει σε ποσοστό 80% σε μόλις 20 λεπτά.

Το 19_19 Concept μπορεί να κινηθεί σε κάθε έδαφος είτε αυτόνομα είτε με τη συνδρομή του οδηγού, το εσωτερικό του είναι απόλυτα ηχομονωμένο και η ανάρτηση απορροφά οποιαδήποτε ανωμαλία, προσφέροντας μοναδικά επίπεδα άνεσης.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης