Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ένα από τα αυτοκίνητα που περιμένουμε με ανυπομονησία την εφετινή χρονιά είναι το καινούργιο 208. Παρότι δεν επιβεβαιώνεται από την εταιρεία, το γαλλικό supermini πιθανότατα θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον Μάρτιο, στην έκθεση της Γενεύης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μηχανικοί της Peugeot συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις δοκιμές εξέλιξης του οχήματος. Όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες και παρά το βαρύ καμουφλάζ, το 208 θα προσφέρεται ως πεντάθυρο, έχοντας μεγαλύτερες διαστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αισθητική του αναμένεται εντυπωσιακή, με το εμπρός τμήμα να υιοθετεί τη σχεδίαση του μεγαλύτερου 508. Πλήρως αναβαθμισμένο είναι το εσωτερικό, με τους Γάλλους να δίνουν έμφαση στην ποιότητα των υλικών και στην ευρυχωρία.

Από πλευράς εξοπλισμού θα τοποθετηθεί στην κορυφή της κατηγορίας, περιλαμβάνοντας πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, μεγάλη οθόνη αφής με πληθώρα εφαρμογών και πλήρη συνδεσιμότητα, καθώς και τον γνωστό ψηφιακό πίνακα οργάνων i-Cockpit.

Όσο για τους κινητήρες, λογικά θα δούμε τον 1.2 Puretech με τους 110 και 130 ίππους και τον 1.5 BlueHDI απόδοσης 100 και 120 ίππων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης