Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο οδηγός αγώνων Ken Block και το αγωνιστικό τμήμα της Hoonigan προχώρησαν στην επίσημη παρουσίαση του νέου αγωνιστικού αυτοκινήτου, δια χειρός BBi Autosport. Το Hoonipigasus, όπως το αποκαλούν, βασίζεται σε μια vintage Porsche 911, αλλά διαθέτει έναν κινητήρα 1.400 ίππων τοποθετημένο στη μέση ενώ είναι βαμμένη σε ροζ χρώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο σύνολο θα πάρει μέρος στο Pikes Peak Open, διαθέτοντας έναν twin-turbo κινητήρα 4 λτ. ο οποίος έχει τοποθετηθεί στην μέση του αμαξώματος, αποδίδοντας 1.400 ίππους και μόνιμη τετρακίνηση. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως δεν ξεπερνάει τον ένα τόνο σε βάρος, ενώ οι αναρτήσεις έχουν προκαθορισμένες ρυθμίσεις βασιζόμενες από στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από προηγούμενες χρονιές του ίδιου αγώνα.

Οπτικά, το αμάξωμα της 911 έχει λάβει σημαντικές τροποποιήσεις για να ανταποκρίνεται καλύτερα στο νέο του ρόλο. Το τεράστιο μπροστινό splitter και η τεράστια πίσω αεροτομή θα παράγουν όλη την κάθετη δύναμη που απαιτείται για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο Ken Block δήλωσε: «Το Pikes Peak Hill Climb είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είμαι οδηγός ράλι. Η λίστα των οδηγών που έτρεξαν και κέρδισαν αυτή την ανάβαση περιλαμβάνει πολλούς από τους ήρωές μου: Walter Rohrl, Ari Vatanen, Michelle Mouton, Sebastien Loeb και Rod Millen. Πάντα ήθελα την ευκαιρία να αγωνιστώ στο Pikes Peak στο κορυφαίο επίπεδο και να διεκδικήσω μία συνολική νίκη». Σημειώστε ότι αυτή δεν θα είναι η πρώτη διαδρομή του Block στο Pikes Peak, καθώς κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού του ντεμπούτου το 2005 έτρεξε με ένα αυτοκίνητο ράλι Group N χαμηλότερων προδιαγραφών, ενώ το 2017 γύρισε την ταινία «Climbkhana: Pikes Peak.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Hoonipigasus θα κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στο Pikes Peak International Hill Climb που έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουνίου 2022.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης