Η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε επίσημα το όνομα του ολοκαίνουργιου εξωτικού αυτοκινήτου, το οποίο εξελίσσεται σε συνεργασία με τη Red Bull Advanced Technologies.

Το μοντέλο με κωδικό AM-RB 003 θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2021 με την ονομασία Valhalla.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το τρίτο μέλος της σειράς exotic cars της Aston Martin μετά τις Valkyrie (Project 001) και Valkyrie AMR Pro (Project 002). Θα παραχθεί σε μόλις 500 μονάδες και θα είναι διαθέσιμo τόσο ως δεξιοτίμονo όσο και ως αριστεροτίμονo.

Υιοθετεί τεχνολογίες από τη Formula 1, οι πόρτες ανοίγουν με φορά προς τα πάνω, ενώ πολλά τμήματα της καμπίνας αποτελούν προϊόν 3D εκτυπωτών. Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, η σχεδίαση του αμαξώματος θα είναι συναρπαστική και η αναλογία ισχύος/βάρους εκπληκτική.

Αν και δεν επιβεβαιώνεται επίσημα, τροφοδοτείται ένα υβριδικό σύνολο, συνδυάζοντας έναν V6 twin turbo κινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνολική απόδοση αγγίζει τους 1.000 ίππους, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 2,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι, οι παραγγελίες για το νέο supercar έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο. Για να κλείσει κάποιος το αυτοκίνητο πρέπει να δώσει το ποσό των 250.000 ευρώ. Όσο για την τελική τιμή αγοράς, σύμφωνα με όσα διαρρέουν από τη Βρετανία ξεπερνά το 1 εκατομμύριο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης