Του Λουκά Παπαλάμπρου

Μετά το Yaris Cross, η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε ένα ακόμη SUV μοντέλο το οποίο τοποθετείται ανάμεσα στα C-HR και RAV4 και ουσιαστικά αποτελεί τη μεγαλύτερη και υπερυψωμένη εκδοχή του Corolla.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην Ταϊλάνδη, απ΄ όπου και θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία τις επόμενες ημέρες. Βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA GA-C, έχει μήκος 4.460 χλστ., πλάτος 1.825 χλστ., ύψος 1.620 χλστ. και μεταξόνιο 2.640 χλστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αισθητική του θυμίζει το μεγαλύτερο RAV4 με την επιβλητική μάσκα, τους τονισμένους θόλους, το τετραγωνισμένο πίσω τμήμα, τα πλαστικά προστατευτικά και την αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, να αναδεικνύουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του Corolla Cross.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Πίνακας οργάνων, τιμόνι, οθόνη και κονσόλα προέρχονται από τα πρόσφατα μοντέλα της Toyota. Σύμφωνα με την εταιρεία, το μικρομεσαίο SUV έχει έναν από τους μικρότερους κύκλους στροφής στην κατηγορία (5,2 μέτρα). Αυτό σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και σβέλτο μέσα στην πόλη.

Όσον αφορά στους χώρους, τέσσερα άτομα δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα, με το πορτμπαγκάζ να έχει όγκο 487 λίτρων με κιτ επισκευής ελαστικού και 440 λτ. με ρεζέρβα. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται όλα τα συστήματα άνεσης, καθώς και το πακέτο «Toyota Safety Sense».

Για την κίνηση φροντίζει ο υβριδικός 1.8 λίτρου κινητήρας των 122 ίππων και 163 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με το κιβώτιο CVT-i και έχει μέση κατανάλωση καυσίμου στα 4,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές CO2 στα 98 γρ./χλμ. Επίσης υπάρχει και ο 1.800άρης βενζίνης με τους 140 ίππους και τα 177 Nm ροπής.  

Το Corolla Cross είναι το τέταρτο SUV της Toyota μετά τα RAV4, C-HR και Yaris Cross. Στην Ευρώπη λογικά θα έρθει το επόμενο έτος.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης