Στις 10 Ιανουαρίου, η ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει την κορυφαία έκδοση στην ιστορία του Yaris, ένα hot supermini υψηλής απόδοσης με κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Το αυτοκίνητο έχει εξελιχθεί από το αγωνιστικό τμήμα Toyota Gazoo Racing. Φέρει δυναμικό bodykit που παραπέμπει στα αυτοκίνητα WRC, περιλαμβάνοντας τονισμένα φτερά, ευμεγέθεις προφυλακτήρες, αεροδυναμικά βοηθήματα, διπλές απολήξεις της εξάτμισης, μεγάλα φρένα και ζάντες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το σύστημα τετρακίνησης, με το Yaris GR-4 να λανσάρεται μόνο σε τρίθυρο αμάξωμα. Όσον αφορά στον κινητήρα, λέγεται πως τροφοδοτείται από έναν τετρακύλινδρο 1.800άρη turbo.

Λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα, η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα ένα video, με τους οδηγούς της ομάδας WRC, Ott Tanak, Kris Meeke και Jari-Matti Latvala, καθώς και τον επικεφαλής, Tommi Makinen, να δοκιμάζουν το όχημα σε χωμάτινες διαδρομές.

Όπως δήλωσαν πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτοκίνητο, συναρπαστικό στο χειρισμό του και με εξαιρετική συμπεριφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης