Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε επίσημα τη νέα γενιά του δημοφιλούς supermini, η οποία αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές πριν τα τέλη του έτους, με τιμή εκκίνησης στη Γερμανία τα 12.975 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ακριβώς περιμέναμε, η VW δεν επιφύλασσε εκπλήξεις σχετικά με την εικόνα του αυτοκινήτου. Το Polo ακολουθεί την κλασική σχεδιαστική φιλοσοφία, βαδίζοντας πάνω στο design του μεγαλύτερου Golf. Βέβαια, οι Γερμανοί αναφέρουν ότι σχεδιάστηκε από την αρχή, με τις διαστάσεις να έχουν αυξηθεί σημαντικά, προς όφελος των επιβατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μήκος φθάνει τα 4.053 χλστ., το πλάτος τα 1.751 χλστ., το ύψος τα 1.446 χλστ. και το μεταξόνιο τα 2.564 χλστ., αγγίζοντας τις αναλογίες της προηγμένης γενιάς του Golf! Πατάει στην πλατφόρμα MQB A0 του VW Group, έχοντας πιο δυναμικά χαρακτηριστικά, αυξημένη ακαμψία και ευελιξία.

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 14 χρωμάτων για το εξωτερικό αμάξωμα, 12 ζαντών διαστάσεων από 14 έως 18 ιντσών, διαφορετικών επενδύσεων για το σαλόνι, διακοσμητικών και καλυμμάτων, καλύπτοντας κάθε απαίτηση. Προσφέρεται σε τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις (Trim Line, Comfortline και Highline), σε μια σπέσιαλ έκδοση με την ονομασία Polo Beats και φυσικά ως GTI.

Σύγχρονο, μοντέρνο, πρακτικό και τεχνολογικά προηγμένο είναι το εσωτερικό του αυτοκινήτου, προσφέροντας οτιδήποτε επιζητεί ένας οδηγός. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Polo είναι το πρώτο μοντέλο που εφοδιάζεται με το νέας γενιάς Active Info Display, ενώ φέρει ψηφιακό πίνακα οργάνων, σύστημα πολυμέσων με οθόνες από 6,5 έως 8 ίντσες ανάλογα την έκδοση και, πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης. Μεταξύ αυτών, είναι το active cruise control (ACC) που λειτουργεί μέχρι την ταχύτητα των 210 χλμ./ώρα, το Park Assist για ασφαλή έξοδο από θέσεις στάθμευσης, το σύστημα αυτόματης πέδησης και αναγνώρισης τυφλού σημείου.

Επίσης, δεν λείπουν τα full LED φώτα, το σύστημα εισόδου και εκκίνησης του κινητήρα keyless, το σύστημα κλιματισμού Air Care Climatronic με αισθητήρα και φίλτρο αλλεργιών, η ασύρματη φόρτιση smartphone, η πανοραμική γυάλινη οροφή και το σύστημα Sport Select με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Οι χώροι είναι εντυπωσιακοί για τα δεδομένα της κατηγορίας, με το πορτμπαγκάζ να έχει πλέον χωρητικότητα 351 λίτρων.

Κάτω από το καπό συναντάμε εννέα κινητήρες προδιαγραφών Euro 6, απόδοσης από 65 έως 150 ίππους. Ξεχωρίζει ο 1.0 TSI με τους 95 και 115 ίππους, καθώς και ο καινούργιος 1.5 TSI Evo με τους 150 ίππους. Στους diesel υπάρχει μόνο ο 1.6 TDI, ενώ για πρώτη φορά το Polo διατίθεται με μοτέρ φυσικού αερίου. Όλα τα μηχανικά σύνολα εφοδιάζονται με σύστημα start/stop και συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο πέντε ή έξι σχέσεων και το αυτόματο DSG7.

Το Polo GTI βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας, με τον 2.0 TSI να αποδίδει 200 ίππους, προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις. Εφοδιάζεται με δυναμικό bodykit και θα λανσαριστεί μαζί με τις απλές εκδόσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης