Του Λουκά Παπαλάμπρου

Χαρακτηρίζεται ως η ναυαρχίδα της Volkswagen, το καλύτερο αυτοκίνητο που έχει δημιουργήσει ποτέ η γερμανική μάρκα και το πιο προηγμένο τεχνολογικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Touareg φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί τα κορυφαία μεγάλα πολυτελή SUV της αγοράς. Διακρίνεται για τη δυναμική εμφάνιση, την κομψότητα, τους πανίσχυρους κινητήρες, την εξαιρετική οδική συμπεριφορά σε κάθε επιφάνεια και τα πρωτοποριακά συστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι το πρώτο αυτοκίνητο της VW που εξοπλίζεται με τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων «Innovision Cockpit» και το σύστημα πολυμέσων «Discover Premium» με την οθόνη 15 ιντσών. Βέβαια, αυτό που κάνει τη διαφορά και αναμένεται να εντυπωσιάσει τους οδηγούς είναι το «Night Vision». Πρόκειται για μία τεχνολογία νυχτερινής όρασης, που λειτουργεί μέσω θερμικής κάμερας υπερύθρων και αναγνωρίζει έναν ζωντανό οργανισμό μέσω της υπέρυθρης ακτινοβολίας που εκπέμπεται.

Όταν η κάμερα διακρίνει στο σκοτάδι έναν άνθρωπο ή ένα ζώο, απεικονίζει στην οθόνη με χρώμα την εικόνα. Αν το σύστημα ανιχνεύσει πιθανότητα κινδύνου, προειδοποιεί τον οδηγό (με οπτική ένδειξη στο Digital Cockpit και στην προαιρετική οθόνη του Head- up Display). Ταυτόχρονα, προετοιμάζει το σύστημα πέδησης και το σύστημα υποβοήθησης φρεναρίσματος για άμεση επέμβαση.

Παράλληλα, αναβοσβήνει στιγμιαία τους προβολείς LED matrix IQ.Light, ώστε να προειδοποιήσει τους ανθρώπους που βρίσκονται στην περιοχή κινδύνου και να βοηθήσει τον οδηγό στον εντοπισμό τους. Η λειτουργία του φωτισμού εντοπισμού προσφέρεται αποκλειστικά μαζί με το σύστημα νυχτερινής όρασης. Ο συνδυασμός του «Night Vision» και των προβολέων «IQ.Light – LED matrix» εξασφαλίζει έγκαιρη προειδοποίηση και ταχύτερη αντίδραση σε επικίνδυνες καταστάσεις.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης