Κάθε ρεκόρ σπάει το Ford Mustang, με τις παγκόσμιες πωλήσεις να ξεπερνούν όλες τις προσδοκίες, φθάνοντας το περασμένο έτος τον απίστευτο αριθμό των 150.000 μονάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το muscle car της αμερικανικής φίρμας κέρδισε ακόμα και το απαιτητικό καταναλωτικό κοινό της Ευρώπης και έγινε το best seller σπορ όχημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία ταξινομήσεων νέων οχημάτων της IHS Markit, το Mustang είναι το Νο1 μοντέλο σε Γαλλία, Σουηδία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Φινλανδία και Ελλάδα.

Το 2016, οι πωλήσεις στη Γηραιά Ήπειρο ξεπέρασαν τις 15.000, κυριαρχώντας απόλυτα στην κατηγορία του. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής Marketing, Sales & Service της Ford Europe, Roelant de Waard, η δημοτικότητα του θρυλικού σπορ αυτοκινήτου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και το 2017, με τις παραγγελίες το πρώτο τρίμηνο να φθάνουν τις 3.600 μονάδες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άνοδος της Mustang στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων σπορ αυτοκινήτων το 2016, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συνεχιζόμενη εξάπλωσή της σε αγορές που συνέβαλαν με μεγάλα μερίδια όπως η Γερμανία και η Κίνα. Αξιοσημείωτη είναι όμως και η συμβολή μικρότερων περιοχών στις οποίες λανσαρίστηκε, όπως Νέα Καληδονία, Γιβραλτάρ και Μποναίρ. Αυτή τη στιγμή διατίθεται σε 140 χώρες, με δύο κινητήρια σύνολα και σε διάφορες ειδικές εκδόσεις ως coupe και cabrio.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις της Mustang

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης