Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η διάσημη βρετανική φίρμα έβαλε την υπογραφή της σε ένα εξαιρετικά σπάνιο ουίσκι της Bowmore, το οποίο θα λατρέψουν οι εκλεκτοί της πελάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα single malt whisky 56 ετών, το οποίο παράγεται στο αποστακτήριο του Islay, στις δυτικές ακτές της Σκωτίας. Ονομάζεται Black Bowmore DB5 1964 και θα λανσαριστεί σε μόλις 25 φιλοτεχνημένες στο χέρι φιάλες, με την τιμή να ορίζεται στις 50.000 λίρες, δηλαδή πάνω από 55.000 ευρώ το κάθε μπουκάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καπνιστό άρωμα κυριαρχεί. Συνοδεύεται από ώριμα εξωτικά φρούτα και είναι πληθωρικό στο στόμα. Σε κάθε γουλιά, έρχονται στο προσκήνιο το μαύρο κεράσι και η φλούδα πορτοκαλιού.

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ουίσκι στην ιστορία του θρυλικού αποστακτηρίου, το οποίο λειτουργεί εδώ και 240 χρόνια.

Συνοδεύεται με μία χειροποίητη θήκη, η οποίο είναι κατασκευασμένη από ξύλο, δέρμα μοσχαριού, μασίφ ορείχαλκο και μεταλλικές χειρολαβές. Το γυαλί του μπουκαλιού είναι της Glasstorm και ο πάτος θυμίζει πιστόνι. Για να δημιουργηθεί κάθε φιάλη απαιτείται τουλάχιστον μια εβδομάδα. 

Φυσικά, αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε ποτέ μαζί. Οπότε οι εκλεκτοί πελάτες θα το απολαύσουν, αφού παραδώσουν τα κλειδιά των Aston Martin.
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης