Επιμέλεια: Παλληκάρης Γιώργος

Μπορεί το επόμενης γενιάς Insignia να μην κυκλοφορήσει μέχρι το 2024, όμως πληροφορίες από τα βρετανικά μέσα κάνουν λόγo πως θα επιστρέψει μεταμφιεσμένο σε SUV. Για την ακρίβεια κάτι ανάμεσα σε station wagon και SUV με κυριότερο στόχο, τους τεράστιους προσφερόμενους χώρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως το Citroen C5 άλλαξε κατηγορία, και το Ford Mondeo αναμένεται να κάνει το ίδιο, η Opel φαίνεται να «θυσιάζει» το Insignia στον βωμό των SUV. Η επόμενη γενιά του, υπόσχεται να προσφέρει περισσότερο εσωτερικό χώρο για τους επιβάτες οι οποίοι θα απολαμβάνουν υψηλότερες θέσεις οδήγησης, μεγαλύτερο χώρο φόρτωσης, αλλά και μερικές off road δυνατότητες (λόγω της αυξημένης απόστασης από το έδαφος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά πάσα πιθανότητα η νέα αυτή γενιά θα βασίζεται στην πλατφόρμα eVMP, κάτι που συνεπάγεται πως το νέο μοντέλο θα αποκτήσει και πλήρως ηλεκτρική έκδοση με διαφορετικές επιλογές μπαταρίας.
Η ιπποδύναμη θα κυμαίνεται από 135 έως 335 ίππους με την αυτονομία να φτάνει μέχρι και τα 650χλμ., ενώ εκτός από αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις θα υπάρξουν στην γκάμα σίγουρα και plug-in υβριδικά σύνολα. 

Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να συμφιλιωθούμε με την ιδέα πως σε λίγα χρόνια από σήμερα, το 90% των νέων οχημάτων θα είναι SUV και ηλεκτρικά – plug in υβριδικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης