Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στην έκθεση του Παρισιού, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο φθινόπωρο, το αυτοκίνητο που μάγεψε τα βλέμματα ήταν αναμφίβολα το πρωτότυπο e-Legend της γαλλικής φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το concept διακρίνεται για την εντυπωσιακή εμφάνιση, παντρεύοντας το ρετρό στυλ με τον συναισθηματισμό και τις high tech τεχνολογίες. Είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και ανήκει στα coupe 2+2 θέσεων.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα η Peugeot, το όχημα ενσωματώνει αυτόνομη τεχνολογία Επιπέδου 4, δηλαδή μπορεί να κινηθεί σχεδόν αυτόματα τόσο μέσα στα αστικά κέντρα όσο και στον αυτοκινητόδρομο, με το λογισμικό του να ελέγχει πλήρως το γκάζι, το φρένο και τις λοιπές λειτουργίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πάντα ελέγχονται από τον διακόπτη που βρίσκεται στην κάτω κονσόλα, ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα, ή με φωνητικές εντολές χάρη στο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης. Οι πόρτες ανοίγουν με δακτυλικό αποτύπωμα, το τιμόνι και τα πεντάλ «χώνονται» μέσα στο ταμπλό και στο πάτωμα αντίστοιχα όταν επιλεγεί η αυτόνομη οδήγηση.

Οθόνες ξεπετάγονται από κάθε σημείο. Στο ταμπλό υπάρχει μία τεράστια κυρτή οθόνη 49 ιντσών, στις πόρτες ακόμη δύο οθόνες 29 ιντσών που καλωσορίζουν τους επιβάτες και προβάλλουν διάφορες πληροφορίες, στα σκιάδια άλλες δύο διαμέτρου 12΄΄, ενώ ακόμη και τα συμβατικά χειριστήρια έχουν αντικατασταθεί από οθόνες 6΄΄.

Οι επιβάτες μπορούν να δουν ταινίες, να παίξουν διάφορα παιχνίδια, να περιηγηθούν στο διαδίκτυο, στα social media, να ψυχαγωγηθούν και να ενημερωθούν, θαρρείς και έχουν στα χέρια τους το πιο προηγμένο tablet.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το e-Legend διαθέτει συνολικά 16 οθόνες διαφορετικών μεγεθών.

Στην παραγωγή πολύ δύσκολα θα περάσει, καθώς η κατασκευή είναι δαπανηρή. Όπως είχε αναφέρει στο παρελθόν ο CEO της μάρκας, Jean-Philippe Imparato, θα σκεφτούν να το βάλουν στο εργοστάσιο μόνο αν συγκεντρωθούν 500.000 αιτήσεις ενδιαφέροντος για την απόκτησή του.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης