Ορισμένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα του κόσμου συγκεντρώθηκαν στην πίστα Auto Club Speedway, στη Fontana της Καλιφόρνια, για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συγκριτικά τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπεύθυνο για τη δοκιμή ήταν το αμερικανικό περιοδικό Motor Trend. Οι συντάκτες πήραν εννέα εξωτικά supercars, προκειμένου να δουν ποιο είναι πιο γρήγορο στις επιταχύνσεις από στάση. Τα οχήματα μετρήθηκαν στα 0-30, 0-40 και 0-50 μίλια ανά ώρα, δηλαδή στα 0-48, 0-64 και 0-80 χλμ./ώρα.   

Παρότι στο γκρουπ των αυτοκινήτων υπήρχαν hypercars, όπως οι LaFerrari, Porsche 918 Spyder, McLaren P1 και Bugatti Veyron, νικητής αναδείχθηκε ένα μοντέλο με αρκετά λιγότερους ίππους. H Porsche 911 Turbo s των 580 ίππων έσπασε τα χρονόμετρα στο τεστ, αφήνοντας πίσω της αρκετά ισχυρότερα και πολύ πιο ακριβά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειώσουμε πως, στις επιταχύνσεις από τα 0-96 χλμ./ώρα και πάνω, LaFerrari και 918 Spyder ήταν ταχύτερες από όλα τα υπόλοιπα, με την τετρακίνητη 911 Turbo S να κάνει πάλι την έκπληξη, ξεπερνώντας τόσο την McLaren P1, όσο και τα Nissan GT-R Track Pack, Aventador LP750-4 SV και Bugatti Veyron.

Δείτε τον πίνακα με τις επιδόσεις

   
Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης