Έπειτα από μήνες αναμονής, η Land Rover αποκάλυψε επιτελούς την ανοικτή έκδοση του Evoque, με την αυτόματα αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Range Rover Evoque Convertible, χαρακτηρίζεται από τη βρετανική εταιρεία ως το πιο πολυτελές cabrio SUV στον κόσμο. Βασίζεται στην κλειστή έκδοση, αλλά έχει αυξημένο βάρος κατά 270 κιλά, λόγω του έξτρα μηχανισμού και των ενισχύσεων στο αμάξωμα. Θα είναι διαθέσιμο σε 13 διαφορετικές εξωτερικές αποχρώσεις, με την οροφή να προσφέρεται μόνο σε μαύρο χρώμα.

Η οροφή ανοίγει και κλείνει αυτόματα, με το πάτημα ενός κουμπιού στην κεντρική κονσόλα, με ταχύτητες έως 48 χλμ/ώρα. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως τα επίπεδα ηχομόνωσης στην καμπίνα είναι εξαιρετικά, με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 251 λίτρων. Στον βασικό εξοπλισμό, περιλαμβάνεται το σύστημα προστασίας σε περίπτωση ανατροπής με τις αλουμινένιες μπάρες και το νέο σύστημα αερόσακων, προσφέροντας τα μέγιστα επίπεδα ασφάλειας στους επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό διακρίνεται για την κομψότητα, την πολυτέλεια, του άνετους χώρους για τέσσερις επιβάτες και την ποιότητα. Επίσης, φέρει το καινούργιο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας nControl Touch Pro, με την έγχρωμη οθόνη αφής 10,2 ιντσών και τις απεριόριστες δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο δίλιτρος turbo βενζινοκινητήρας Si4 απόδοσης 240 ίππων και 340 Nm ροπής, καθώς και ο 2.0 turbodiesel TD4 με τους 180 ίππους και τα 480 Nm ροπής. Και τα δύο μηχανικά σύνολα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης. Η Land Rover υπόσχεται εκπληκτικές εκτός δρόμου δυνατότητες, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του τέσσερα προγράμματα (General, Grass/Gravel/Snow, Mud/Ruts and Sand), για μέγιστη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες.

Οι πωλήσεις του νέου Range Rover Evoque Convertible θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2016, σε περισσότερες από 170 χώρες παγκοσμίως, με την τιμή εκκίνησης στην Αγγλία να ορίζεται στα 66.500 ευρώ.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης