Η Skoda αποκάλυψε την κορυφαία έκδοση του ανανεωμένου μεσαίου οικογενειακού μοντέλου της γκάμας της με τα διακριτικά RS και τα σπορ χαρακτηριστικά.    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα Octavia RS έχει αναβαθμιστεί σε όλα τα σημεία, φέρει νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, ανασχεδιασμένη γρίλια, μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα, μαύρο γαυλιστερό διαχύτη, διπλές απολήξεις της εξάτμισης και διακριτική πτέρυγα.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 2.0 TSI κινητήρας απόδοσης 230 ίππων και 350 Nm ροπής με την κίνηση να μεταφέρεται στους τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων ή του DSG διπλού συμπλέκτη. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να έρχονται σε 6,7 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τσέχικο μοντέλο προσφέρεται σε sedan και estate αμάξωμα, ενώ θα συνεχίσει να διατίθεται και με τον 2.0 TDI κινητήρα των 184 ίππων και 380 Nm ροπής. Το πετρελαιοκίνητο RS συνδυάζεται αποκλειστικά με το κιβώτιο DSG και υπάρχει η επιλογή της τετρακίνησης.

Για πιο δυναμική συμπεριφορά στον δρόμο, η ανάρτηση έχει χαμηλώσει κατά 15 χλστ. και το πίσω μετατρόχιο φάρδυνε κατά 30 χλστ. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του το Dynamic Chassis Control (DCC) με τρία προγράμματα λειτουργίας (Comfort, Normal, Sport), το ηλεκτρονικό διαφορικό XDS+ και διάφορα συστήματα ασφάλειας και άνεσης.

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ζαντών διαμέτρου 17, 18 και 19 ιντσών ή να παραγγείλουν τα σπορ καθίσματα με επένδυση alcantara και το σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 9,2 ιντσών.

Δείτε εδώ όλη την γκάμα της Skoda


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης