Τον ανταγωνιστή των Audi A6, BMW 5 Series και Mercedes-Benz E-Class, παρουσίασε στο Λονδίνο η βρετανική μάρκα, λίγες μέρες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα, στην έκθεση της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα Jaguar XF, χαρακτηρίστηκε από τους ανθρώπους της εταιρείας ως το πιο όμορφο και κομψό αυτοκίνητο της κατηγορίας. Χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου, είναι το πιο ελαφρύ πολυτελές sedan, με την κατανομή βάρος να αγγίζει το 50/50 εμπρός-πίσω. Εξοπλίζεται με προηγμένα φώτα LED και το σύστημα Adaptive Dynamics, ρυθμίζοντας αυτόματα την απόσβεση των αμορτισέρ.

Στο εσωτερικό, τα επίπεδα άνεσης είναι επιπέδου business class. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός με οθόνη TFT 12,3 ιντσών, ενώ στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται ακόμα μια οθόνη αφής 10,1 ιντσών, φιλοξενώντας το σύστημα πολυμέσων «InControl Touch Pro». Το τελευταίο, διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή, δίσκο SSD, ηχοσύστημα Meridian με 17 ηχεία και πολλά ακόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, στη βάση της γκάμας είναι ο 2.0 diesel της σειράς Ingenium, ο οποίος διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος (163 και 180 ίππους) και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο 8άρι. Η μέση κατανάλωση στην πρώτη έκδοση είναι μόλις 4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 104 γρ./χλμ., κάνοντας την XF το οικονομικότερο αυτοκίνητο της κατηγορίας.

Επίσης, υπάρχει ο V8 3.0 diesel twinturbo απόδοσης 300 ίππων και 700 Nm ροπής, καθώς και ο V6 3.0 με τους 380 ίππους, οι οποίοι συνδυάζονται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Η κατασκευή του μοντέλου γίνεται στο εργοστάσιο της Jaguar Land Rover στο Castle Bromwich, με τις πωλήσεις να ξεκινούν το φθινόπωρο.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης