Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μετά τη Levante, η ιστορική ιταλική φίρμα από τη Μόντενα ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε ένα ολοκαίνουριο μοντέλο, το οποίο τοποθετείται στα μικρομεσαία premium SUV υψηλών επιδόσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο ονομάζεται Grecale και βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο της εξέλιξης. Η Maserati έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser φωτογραφίες του οχήματος, χωρίς όμως να αποκαλύπτει το παραμικρό.

Οι μηχανικοί πραγματοποιούν δοκιμές σε όλες τις συνθήκες (πίστα, άσφαλτος, off-road), χρησιμοποιώντας τα πρωτότυπα που βλέπουμε στις εικόνες. Η Grecale, που έχει πάρει το όνομά της από τον βορειοανατολικό άνεμο της Μεσογείου «γραίγο», βασίζεται στην πλατφόρμα Giorgio, αυτή δηλαδή που χρησιμοποιεί και η Alfa Romeo Stelvio.

Νέο premium SUV από τους Ιταλούς.Στόχος της φημισμένης μάρκας με έμβλημα την τρίαινα είναι να δημιουργήσει το πιο ξεχωριστό αισθητικά, πρακτικό και πολυτελές αυτοκίνητο στην κατηγορία. Βασικός αντίπαλός της είναι η Porsche Macan και εκτός από κινητήρες βενζίνης θα έχει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποκαλυπτήρια της Grecale θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Η παραγωγή της θα γίνει στο εργοστάσιο του Cassino της Ιταλίας.

Από τη Stelvio θα υιοθετήσει κάποια στοιχεία.

Έξω από το ιστορικό εργοστάσιο της εταιρείας, στον δρόμο viale Ciro Menotti.

 

Αυτό είναι το super sport car της Maserati

Ειδικές εκδόσεις για τις Maserati Levante και Ghibli

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης