Του Λουκά Παπαλάμπρου

Έπειτα από τέσσερα χρόνια εμπορικής πορείας στην αγορά, η γερμανική φίρμα προέβη στο απαραίτητο φρεσκάρισμα της πιο πρόσφατης γενιάς του δημοφιλούς premium sedan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ανανεωμένο A4 είναι το καλύτερο που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Έχει ακόμη πιο δυναμική και εκλεπτυσμένη εμφάνιση, χάρη στα νέα φώτα, την ανασχεδιασμένη μάσκα και τα τονισμένα φτερά.

Φυσικά, συνεχίζει να προσφέρεται στις εκδόσεις sedan, Avant και  Allroad, με το τελευταίο να έχει μεγαλύτερα μετατρόχια και αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 35 χλστ., προβάλλοντας περαιτέρω τον «σκληροτράχηλο» χαρακτήρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό του μοντέλου, συναντάμε τη νέα γενιά του συστήματος πολυμέσων MMI με την οθόνη 10,1 ιντσών και τις απεριόριστες λειτουργίες συνδεσιμότητας, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και πλειάδα συστημάτων άνεσης και ασφάλειας.

Η Audi έχει εμπλουτίσει το A4 με κάθε λογής τεχνολογία, από head-up display, έως ηχοσύστημα Bang & Olufsen 3D Premium και λειτουργία αναγνώρισης των φωτεινών σηματοδοτών στους δρόμους.

Η ποιότητα κατασκευής παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, με τη συναρμογή των υλικών, τις επενδύσεις σε καθίσματα, πόρτες και ταμπλό, καθώς και τα διακοσμητικά να μην επιδέχονται κριτικής.

Όσον αφορά στα μηχανικά σύνολα υπάρχουν έξι επιλογές προδιαγραφών Euro 6d=Temp.

Μάλιστα, οι τρεις από τους διαθέσιμους κινητήρες εφοδιάζονται με ήπιο υβριδικό σύστημα (mild hybrid) για μείωση της κατανάλωση καυσίμου.

Ο βενζινοκινητήρας 2.0 TFSI προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος (150, 190 και 245 ίππους), ο 2.0 TDI με 136, 163 και 190  ίππους, η έκδοση S4 εφοδιάζεται με τον V6 3.0 TFSI των 347 ίππων και η S4 TDI με τον V6 3.0 turbodiesel απόδοσης 231 ίππων.

Τα περισσότερα μοτέρ συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο S tronic 7 σχέσεων ή το 8άρι tiptronic, με το μηχανικό έξι σχέσεων να προσφέρεται σε ελάχιστες εκδόσεις. Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες, με την τιμή εκκίνησης του μοντέλου στη Γερμανία να ορίζεται στα 35.900 ευρώ.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης