Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το απόλυτο τετράτροχο όχημα όσον αφορά στις τεχνολογίες, στις καινοτομίες και στη σχεδίαση, ένα μοντέλο που αποτυπώνει το όραμα της μελλοντικής μετακίνησης, παρουσίασε στην έκθεση του Λος Άντζελες η βαυαρική φίρμα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Vision iNEXT συμβολίζει το ξημέρωμα μιας νέας εποχής. Είναι το πρώτο μοντέλο που εφαρμόζει τη φιλοσοφία «D+ACES» και ενσωματώνει όλους τους στρατηγικούς τομείς του ομίλου, δηλαδή την αυτόνομη οδήγηση, τη συνδεσιμότητα, την ηλεκτροκίνηση και τις ψηφιακές υπηρεσίες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αισθητική του είναι άκρως εντυπωσιακή. Οι ανάγλυφες επιφάνειες, οι καθαρές γραμμές, οι πολύ λεπτοί προβολείς στη μάσκα, το παρμπρίζ που συγχωνεύεται στη μεγάλη πανοραμική οροφή, ο φωτιζόμενος διαχύτης, οι κάμερες που αντικαθιστούν τους παραδοσιακούς καθρέπτες και η εμπνευσμένη απόχρωση «Liquid Greyrose Copper» που αλλάζει σταδιακά από τον ζεστό τόνο του χαλκού (warm copper) σε σκούρο τριανταφυλλί (dark rose) αναδεικνύουν τον δυναμισμό και το καινοτόμο design του αυτοκινήτου.

Η καμπίνα από την άλλη περιγράφεται από την BMW ως μία «μπουτίκ σε τροχούς». Ένας χώρος που παρέχει ποιότητα ζωής, προσφέρει ελευθερία και ένα αίσθημα χαλάρωσης στους επιβάτες. Η γεωμετρία του σαλονιού του iNEXT αποτελεί μία σύνθεση καθαρών, απέριττων γραμμών, με έμφαση στα υλικά και τα χρώματα. Ο συνδυασμός υφάσματος και ξύλου δημιουργεί μία σοφιστικέ αίσθηση που παραπέμπει σε ντιζάιν επίπλων.

Οι επιφάνειες καλύπτονται από ζεστά, φιλόξενα χρώματα, όπως οι nude αποχρώσεις «Purus Rosé», «Brown» και «Beige», ενώ η ιριδίζουσα μεταλλική «Mystic Bronze» αναδεικνύει τη συνολική εικόνα. Στο πίσω τμήμα κυριαρχεί η υφασμάτινη ταπετσαρία «Enlighted Cloudburst» σε πετρόλ απόχρωση, με περίπλοκη ύφανση ζακάρ (Jacquard).  

Οι ευφυείς τεχνολογίες θα βοηθούν τον άνθρωπο ακόμα πιο διακριτικά στο μέλλον. Στο Vision iNEXT, οι τεχνολογίες αυτές παραμένουν στο παρασκήνιο χωρίς να υποδηλώνουν την παρουσία τους – εξ ου και η ονομασία Shy Tech- και ενεργοποιούνται μόνον όταν είναι απαραίτητες, ή κατόπιν εντολής του οδηγού ή των επιβατών.

Το νέο Vision Car της BMW έχει πάρει την έγκριση για παραγωγή και αναμένεται να λανσαριστεί το 2021. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Dingolfing και θα αποτελέσει τη νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητη και τεχνολογική ναυαρχίδα της μάρκας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης