Αμέσως μετά την πρεμιέρα του νέου S-MAX στην έκθεση της Γενεύης, η Ford ανακοίνωσε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την περίοδο που θα λανσαριστεί στις ευρωπαϊκές αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το S-MAX είναι ένα από τα πιο ελκυστικά μεγάλα πολυμορφικά, κατασκευάζεται πάνω στην πλατφόρμα του νέου Mondeo και σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία είναι το πιο «fun to drive» αυτοκίνητο της κατηγορίας του. Εξοπλίζεται με 20 προηγμένες τεχνολογίες, με το εσωτερικό να είναι πιο ποιοτικό, πολυτελές και πρακτικό.

Τα καθίσματα της δεύτερης και τρίτης σειράς είναι ηλεκτρικά αναδιπλούμενα, κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά στην κατηγορία, με το πορτμπαγκάζ να ανοίγει με ένα… πέρασμα του ποδιού από κάτω, όπως στο Kuga. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η οθόνη αφής 8 ιντσών με το σύστημα πολυμέσων SYNC2 και λειτουργία φωνητικής εντολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για πρώτη φορά παγκοσμίως, αυτοκίνητο παραγωγής εξοπλίζεται με το σύστημα «Intelligent Speed Limiter», μία νέα τεχνολογία που ανιχνεύει σήματα οδικής κυκλοφορίας και προσαρμόζει το γκάζι, βοηθώντας τους οδηγούς να τηρούν τα όρια ταχύτητας και να αποφεύγουν τα πρόστιμα.

Πρωτιά για το S-MAX είναι και τα φώτα Dynamic LED Headlamps με λειτουργία Glare-Free High beam, παρέχοντας δυνατότητα επτά ρυθμίσεων της γωνίας δέσμης και της έντασης των προβολέων ανάλογα με την ταχύτητα, το φωτισμό περιβάλλοντος, τη γωνία διεύθυνσης, την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και την ενεργοποίηση του καθαριστήρα του παρμπρίζ.

Οι παραγγελίες του νέου S-MAX θα ξεκινήσουν στις αρχές Απριλίου, με τη γκάμα των κινητήρων να περιλαμβάνει τον καινούργιο 1.5 Ecoboost με τους 160 ίππους, αλλά και τον 2.0 biturbo diesel απόδοσης 210 ίππων. Επίσης, υπάρχει ο 2.0 TDCi σε εκδόσεις ισχύος 150 και 180 ίππων, καθώς ο 2.0 Ecoboost με τους 240 ίππους. Τέλος, για πρώτη φορά το επταθέσιο MPV της Ford προσφέρεται προαιρετικά και με σύστημα τετρακίνησης.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης