Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στη δημιουργία ενός ειδικά τροποποιημένου Defender παλαιότερης γενιάς, το οποίο διακρίνεται για τα πολυτελή στοιχεία, προχώρησε ο βελτιωτικός οίκος Overfinch.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οίκος εδρεύει στη Βρετανία και ειδικεύεται στα μοντέλα της Land Rover. Το συγκεκριμένο Defender κατασκευάστηκε έπειτα από παραγγελία πελάτη και φέρει την ονομασία Overfinch 6.2L Soft Top Defender.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αμάξωμα είναι βαμμένο στην απόχρωση Emerald Green με ασημί διακοσμητικά. Διαθέτει ζάντες 18 ιντσών Apollo, μεταλλικούς προφυλακτήρες, απόληξη της εξάτμισης από ανοξείδωτο ατσάλι, νέα σκαλοπάτια στα μαρσπιέ, αλουμινένια τάπα ρεζερβουάρ, νέες χειρολαβές και το λογότυπο του οίκου.

Στην καμπίνα τοποθετήθηκαν καθίσματα της Recaro, όλες οι επιφάνειες καλύπτονται από δέρμα υψηλής ποιότητας σε ανοικτή καφέ απόχρωση με πράσινες λεπτομέρειες. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής, σύστημα πλοήγησης και κάμερα οπισθοπορείας.

Στο πίσω τμήμα τα καθίσματα έχουν αφαιρεθεί. Το δάπεδο καλύπτεται από ξύλινη επένδυση αντίστοιχη των σκαφών, ενώ δεν λείπει η ρεζέρβα κανονικού μεγέθους. 

Τροφοδοτείται από έναν V8 6,2 λίτρων κινητήρα απόδοσης 450 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς και η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 177 χλμ./ώρα.

Το Overfinch 6.2L Soft Top Defender κόστισε 239.990 λίρες, δηλαδή €285.000 και σύμφωνα με τον οίκο μπορούν να κατασκευαστούν κι άλλες μονάδες έπειτα από παραγγελία.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης