Την ισχυρότερη και πιο γρήγορη έκδοση του Twingo, του πισωκίνητου μικρού αυτοκινήτου πόλης, αποκάλυψε επίσημα η γαλλική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα από τα πιο «καυτά» city car, με σπορ προσανατολισμό και ξεχωριστή αισθητική. Εξελιγμένο από τη Renault Sport, το Twingo GT τροφοδοτείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα 0,9 TCe απόδοσης 110 ίππων και 170 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, με τις επιδόσεις να είναι ανώτερες του smart Brabus.

Αν και η εταιρεία δεν ανακοίνωσε τα νούμερα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το αυτοκίνητο επιταχύνει στα 0-100 σε περίπου 8,5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 180 χλμ./ώρα. Τροποποιήσεις έγιναν σε ανάρτηση, σύστημα διεύθυνσης και ESP προς όφελος της σπορ συμπεριφοράς στον δρόμο, με το αμάξωμα να έχει χαμηλώσει αρκετά σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάλογες παρεμβάσεις έχουν γίνει και στη σχεδίαση, με τις ζάντες 17 ιντσών, τη διπλή απόληξη της εξάτμισης, τα διακριτικά Renault Sport, τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και τις χαρακτηριστικές λωρίδες στα πλάγια, το καπό και την οροφή να ολοκληρώνουν την σπορτίφ υπόσταση του οχήματος. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι αλουμινένιες λεπτομέρειες και τα διακοσμητικά που διαφέρουν ανάλογα του χρώμα του αμαξώματος.

Το Twingo GT θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερις αποχρώσεις (Profond Black, Glacier White, Lunaire Grey και Piment Orange), με την παγκόσμια πρεμιέρα του να έχει προγραμματιστεί για το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood στις 23 Ιουνίου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης