Στο πλαίσιο της προώθησης της ασφάλειας των χρηστών των δρόμων, η Volvo σε συνεργασία με τη σουηδική μάρκα εξοπλισμού ασφαλείας POC, ξεκίνησαν τις πρώτες δοκιμές σύγκρουσης ανάμεσα σε αυτοκίνητα ποδηλάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δοκιμές αποτελούν τμήμα ενός νέου επαναστατικού ερευνητικού προγράμματος για την περαιτέρω προστασία των δικυκλιστών. Τα crash test γίνονται στις εγκαταστάσεις της Volvo στο Γκέτεμποργκ και στόχος των επιστημόνων είναι να κατανοήσουν τους τραυματισμούς που υφίστανται οι δικυκλιστές.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, κράνη ποδηλάτου της POC εφαρμόζονται σε κεφάλια ανδρεικέλων (crashdummies) που προσαρμόζονται σε μία πλατφόρμα δοκιμών, από την οποία εκτοξεύονται προς διάφορα σημεία του καπό ενός στατικού αυτοκινήτου, με διαφορετικές ταχύτητες και σε διαφορετικές γωνίες, προκειμένου να καταγραφούν ποικίλες μετρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δοκιμές βασίζονται στους υπάρχοντες κανονισμούς δοκιμών για την προστασία κεφαλής πεζού. Αυτό επιτρέπει στη Volvo και στην POC να κάνουν μια απευθείας σύγκριση ανάμεσα στο να φορά κανείς κράνος και στο να μην φορά.

Τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος θα βοηθήσουν την POC να εξελίξει περαιτέρω τα κράνη της και τη Volvo να αναπτύξει τεχνολογίες που βελτιώνουν την ασφάλεια.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης