Η ισπανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις επίσημες φωτογραφίες του αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος της γκάμας της, το οποίο αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το el-Born παρουσιάστηκε σε μορφή προ-παραγωγής, με τον Alejandro Mesonerο, επικεφαλής σχεδιασμού της Seat, να αναφέρει ότι η αισθητική του αυτοκινήτου είναι ολοκληρωμένη σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής κατά 97%.

Το όχημα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group, την ίδια δηλαδή με το VW I.D. Neo. Τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 ίππων που λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 62 kWh. Η μπαταρία μπορεί να φορτίσει σε ποσοστό 80% με τη χρήση ταχυφορτιστή σε 47 λεπτά, ενώ η αυτονομία ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σχεδιασμός του είναι μοντέρνος και νεανικός, με τους ανθρώπους της Seat να έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου. Το εσωτερικό είναι έτοιμο, με την οθόνη αφής 10 ιντσών, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι να κυριαρχούν.

Σύμφωνα με την εταιρεία, προσφέρει εξαιρετικούς χώρους για τέσσερις επιβάτες, τα καθίσματα είναι εκπληκτικά άνετα και αναπαυτικά, ενώ οι «έξυπνες» θήκες για μικρά και μεγάλα αντικείμενα μεγιστοποιούν την πρακτικότητα.

Η ισπανική μάρκα έχει εξοπλίσει το el-Born με κάθε λογής σύστημα υποβοήθησης του οδηγού, μεταξύ των οποίων είναι και η αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης