Του Γιώργου Παλληκάρη

Η εταιρία με την μεγαλύτερη εμπειρία στα εξηλεκτρισμένα μοντέλα, παρουσιάζει το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της αυτοκίνησης. Η Toyota, έχοντας την εμπειρία από 20 εκατομμύρια πωλήσεις εξηλεκτρισμένων οχημάτων, απλώνει τη νέα της EV «ομπρέλα» με την ονομασία beyondZero, και με μπροστάρη το εντυπωσιακό bZ4X ετοιμάζεται να κυριαρχήσει στην αγορά των ηλεκτρικών ετοιμάζοντας πάνω από 30 νέα EV μοντέλα στο άμεσο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ίσως πολλοί αναρωτηθούν, γιατί άργησε τόσο η Toyota να παρουσιάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό. Η απάντηση είναι απλή, καθώς τώρα ουσιαστικά ανοίγει το κεφάλαιο της ηλεκτροκίνησης στην πράξη, και η εταιρία εκμεταλλεύτηκε όλο αυτό το διάστημα της… γνωριμίας, για να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύνολο, απαλλαγμένο από πιθανές αστοχίες.

Το νέο bZ4X είναι μόνο η αρχή μιας σειράς ηλεκτρικών μοντέλων που θα ακολουθήσουν με τα αρχικά bZ μπροστά από το όνομα τους, καθώς αυτά συμβολίζουν τη νέα ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της εταιρίας. Φιλοσοφία που δε στοχεύει μόνο πέρα από τις μηδενικές εκπομπές, αλλά και στο πώς θα μπορέσει να προσφέρει συνολικά καλύτερη μετακίνηση για όλους. Με «όχημα» τη νέα πλατφόρμα EV, στόχος της εταιρείας είναι να κάνει την κινητικότητα προσβάσιμη και διασκεδαστική για όλους, όπως έκανε το ίδιο με την υβριδική τεχνολογία σχεδόν τρεις δεκαετίες πριν.

Οι νέες προοπτικές αλλά και η ανανεωμένη οδηγική φιλοσοφία που απαιτεί η ηλεκτροκίνηση, έχουν μεταφερθεί με τον πιο έξυπνο τρόπο στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota, το bZ4X. Βασισμένο στη νέα πλατφόρμα BEV, το αυθεντικό αυτό SUV καταφέρνει να απαλλάξει τον οδηγό από τα άγχη της ηλεκτροκίνησης και να του αφήσει μόνο την απόλαυση της οδήγησης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτονομία που ξεπερνά τα 512χλμ. και εγγύηση μπαταρίας 10 ετών ή 1.000.000 χιλιομέτρων, ήδη το bZ4X καταστρέφει τους μύθους και τα άγχη γύρω από τους «περιορισμούς» της ηλεκτροκίνησης. Ο οδηγός του έχει στα χέρια κάτι παραπάνω από ένα απλό όχημα, καθώς το σύνολο είναι σε θέση να διαχειρίζεται αυτόματα την κατανάλωση της ενέργειας και να βοηθάει στην μέγιστη αξιοποίηση της.

Φυσικά το παρών δίνει η ανανεωμένη και πληρέστερη σουίτα συστημάτων ασφαλείας και υποστήριξης οδηγού ToyotaT-Mate ενσωματώνοντας την τρίτη γενιά Toyota Safety Sense, θωρακίζοντας οδηγό και επιβάτες με δεκάδες τεχνολογίας ασφαλείας που μειώνουν δραματικά τις περιπτώσεις τροχαίων και συγκρούσεων.

Μέχρι σήμερα η Toyota έχει αναπτύξει μια πλήρη εξηλεκτρισμένη γκάμα μοντέλων – Hybrid, Plug-In Hybrid Electric, καθώς και οχήματα κυψελών καύσιμου υδρογόνου που, με την εισαγωγή της σειράς bZ, εμπλουτίζεται και με αμιγώς ηλεκτρικά. Μάλιστα, όσον αφορά τα τελευταία, τα εξαρτήματα και τα υλικά της μπαταρίας μπορούν να αποθηκευτούν για μελλοντική επαναχρησιμοποίηση ή ακόμη και να ανακυκλωθούν σε νέες μονάδες μπαταρίας. 

Στην Toyota πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχει διαθέσιμη μία γκάμα εναλλακτικών εξηλεκτρισμένων τεχνολογιών, προσφέροντας τη δυνατότητα σε κάθε πελάτη να επιλέξει το όχημα που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες του, στη χρήση και στις αποστάσεις που διανύει, στο διαθέσιμο προϋπολογισμό του, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και τις διαθέσιμες υποδομές. Πεποίθηση της εταιρείας είναι ότι ο διαρκής εμπλουτισμός των τεσσάρων τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης μπορεί να ωφελήσει τόσο τον πελάτη όσο και το περιβάλλον ακόμα περισσότερο στην πορεία.

Το νέο Toyota bZ4X θα έρθει στη χώρα μας τον Ιούνιο με μία γεμάτη τεχνολογίες φαρέτρα και στρώνοντας το χαλί για ολόκληρη την beyondZero οικογένεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης